Firefox vs Opera

Operas vagyok! A Firefox se rossz bongeszo, de nekem az Opera alapertelmezesben sokkal kenyelmesebb.

Ez foleg azert lehet, mert lusta vagyok mindenfele extension utan vadaszni a neten, bar tudom, hogy az Ubuntuhoz tenyleg csak egyszer kene, mert nem tul valoszinu, hogy ezt valaha is ujra kell telepitenem, mivel egy alaprendszer telepitesehez konnyeden vissza tudok terni az aptitude megfelelo hasznalataval ujratelepites nelkul ugy, hogy minden feleslegesse valt csomagot leszedek.

Operas vagyok, mert alapertelmezesben lehetove teszi, hogy teljes egeszeben fules bongeszest vegezzek. A FF ezzel szemben csak a megfelelo kiterjesztes telepitese utan nyit meg mindent fulekben.

Operas vagyok, mert latszik rajta, hogy kereskedelmi szoftver volt, es csak a nagy nyomas hatasara tettek ingyenesse. Mondjuk meg a ket soros reklamcsik sem volt az az igazan foldhoz vago dolog, de most mar tenyleg.

Operas vagyok, mert majdnem az osszes internettel kapcsolatos dolgot alapertelmezesben meg lehet vele csinalni.

Operas vagyok, mert nagyon szeles korben skalazhato, es a mozilla plugineket is kepes fogadni.

Nekem ez jon be! Ez az en velemenyem!

Aki azt mondja, hogy Internet Explorerrel elvezetes bongeszni, az meg az eletben nem inditott Operat! Ha nem lennenek IE-Only weboldalak, amikre sajnos palyafutasom alatt neha szukseg van, akkor valoszinu soha nem is hasznalnek mast.

Egy dolog van, ami tetszik a Firefoxban: az alapertelmezesben megadhato letoltes konyvtar, amire aztan soha nem kerdez ra tobbet, ha en nem szeretnem. Ha ezt implementalnak Operaba is, ovek lenne a vilag.

Jovo heten letoltom az Xgl LiveCD-t, es megnezem, hogy szuperal egyes gepeken, aztan elemzek.

Tags: , ,