Nem aludtam

Tomcat blogjat olvasgatom eppen a megsemmisult szemelyirol, meg az okmanyirodak modern informacios rendszererol, kozben Benjy itt nezegeti mellettem, mit csinalok. A tengerimalacok morgolodnak, en meg ma megyek Abara. Kis falu Szekesfehervar alatt delre kb 10 km-re. Falunapok lesz. Jo, mi?

Ma kaptam egy lanc-levelet a progmat levelezo listara. Erdekes eszrevetelt tettem.

A level arrol szolt, hogy milyen jo lenne, ha gyasznappa nyilvanitanak junius 4-et… (gyengebbek kedveert Trianon evfordulojarol van szo!) Szamomra jelzes erteku volt, hogy ukran allampolgarsagu magyar baratom, Kolos irt valaszt, hogy ezt talan nem kene, mert politika. Es mennyire igaza van!

Mindegy, hogy milyen celt szolgal, akkor is politika! Ez pedig egy ilyen levlistara nem valo! Az most teljesen mindegy, hogy egyetertek vele, mert nem errol van szo! Egyebkent ha mar felmerult, egyetertek vele, es nem!

Egyetertenek vele, mert nagy tragedia az orszag szamara. Nem ertek vele egyet, mert mar kifejtettem ezen a lapon, hogy feleslegesnek erzem a folyton csak a multon kesergo magatartast. Ha nem ezt tennenk, sokkal elobbre tartana ez az orszag! Ez teny!

Nem a multon kene keseregni, hanem a multbol kene tanulni, es ugyanazokat a hibakat nem elkovetni! Akkor nem gyasznappa kivannank nyilvanitani Trianont, hanem megprobalnank mindent megtenni, hogy a jovo generacioja megtanulja, MIERT tortent mindez! Sokkal ertelmesebb dolog lenne! Tevednek?