[Film] Superman Visszater

Csinaltam egy uj kategoriat, mert esetenkent ki kell irnom magambol egy-egy filmes, vagy zenei elmenyt! Kezdjuk is rogton a legujabb Superman filmmel.

Hozzatartozik, hogy kicsi gyerekkorom ota Superman, es Transformers rajongo vagyok, bar nagyon keves kepregenyem volt ilyen temaban, am azokat jonehanyszor atolvastam. Ma is emlekszem Superman osszetuzesere Etrigannal, a Fules Demonnal. Egyebkent ez a szama Supermannek az elso idoutazos tortenet is volt egyben, amivel talalkoztam, igy talan ertheto, hogy masik bolonderiam az idoutazas… No de milyen a film?

Vigyazat! Telis-tele spoilerrel!

Az elso percekben felallt a hatamon a szor az elvezettol, ahogy a hangfalakbol az eredeti John Williams altal komponalt “Superman Theme” megszolalt! Ujra lathattuk a Krypton elpusztulasat, es ismet az uron atutazva juthattunk el a Fold nevu bolygora, ahol azonnal szembesulhetunk is Lex Luthor allnoksagaval. Nos Kevin Spacey kivaloan teljesitette a ra kirott feladatot. Bar a rendezo nem nagyon tudott attol szabadulni, hogy kepregeny-filmet csinalnak, igy a figura elegge papirmase jellegu lett, am mint mondtam ezt Spacey remekul megoldotta.

Kal-El visszaterese a foldre, majd ujra a Daily Planet epuleteben, ahol Perry White, es Jimmy Olsen koszonti Clark Kentet. Egyebkent meg kell jegyezni, egy kisse zavaro, hogy Lois, es Clark alig leptek at a 20-as eveiken, holott elmeletileg mar 5 eve is egyutt voltak, amikor Kal-El lelepett a Kryptonra.

Ja, igen, Kal-El. Van egy visszatekinto jelenet, amikor arra emlekszunk, ahogy Clark felfedezte, hogy tud repulni. Nos itt Clark szemuveget visel, holott ez csak akkor tortent meg, amikor alcazni akarta magat. Smallville-ben a szemuveg soha nem volt szamara szeriafelszereles. Miert is lett volna, hiszen a latasa mindig tokeletes volt. Ha elfogadjuk, hogy Clark Smallville-ben szemuveget hordott, akkor elfogadjuk azt is, hogy Superboy valoban letezo szemelyiseg volt! Marpedig a Superboy tortenelem csak egy alternativ vilagegyetem!

Egyebkent a Richard White-ot alakito szinesz ugyanaz, akit Kuklopszkent is megismerhettunk a rendezo masik munkajaban, az X-men-ben.

Rengeteg utalas van az eredeti filmre. Peldaul Superman leszall a tetore, amikor Lois epp ragyujtani keszul, es a mogotte megszolalo hos csak annyit mond: “Nem kene dohanyoznia, Miss Lane!”. Vagy Lex Luthor terve, ami ugyanaz, mint az elso reszben, csak ezuttal nem raketaval, hanem kryptoni kristalyokkal kivanja megvalositani. Vagy Luthor aszisztense, aki szinten akkor segit egy kicsit a hosnek, amikor rajon, hogyha nem teszi, rengetegen elpusztulnak!
Osszesegeben nem rossz film a Superman Returns, csak sokszor ereztem azt, hogy talan jobb lett volna a Batman Begins mintajara teljesen elolrol kezdeni az eposzt. Nem tudom, lehet. Egyebkent a film egyik nagy kerdese szamomra: vajon Jimmy tudja, hogy Clark a Superman? Igazabol egyetlen mondat sem hangzik el, ami ezt cafolna, de olyan sem, ami alatamasztana…

Brandon Routh pedig tenyleg hasonlit Chris Reeve-re. Persze nem ugy kell elkepzelni, hogy allandoan kisert minket az erzes, mintha az elhunyt szineszt latnank, am a srac egy-ket mozdulata, es bizonyos snittekben az arca emlekeztetnek ra. Superman orok, es itt el kozottunk!

2 Responses to [Film] Superman Visszater

  1. Osvaldo says:

    Yo anyone see superman returns? I loved that movie and i cant wait to pick up the dvd and game for xbox 360….i heard theres a code in the dvd that lets you play as bizzaro in the game, that should be pretty tight. Im lookin forward to gettin it at the end of the month.

  2. gerzsonka says:

    I’m so happy, that I have a “reader” from another country, but I think it’s a little bit frustrating, when you understand only a few thing in a blog-site… I don’t have an X-box, but in the future maybe buy one. I didn’t know, that a Superman game is under development. I played a Superman game on an Atari game-console as a little child. Looking forward to see the next one! 😉

    Have a nice day!

Comments are closed.