Gentoo

Kezdem ugy erezni, a Gentoo direkt arra jatszik, hogy ne legyen a winchesterem resze! Akarhogy kuzdok, nem tudok X-et beallitani. Az a helyzet, hogy amikor a startx parancs segedelmevel tesztelni szeretnem, lefagy az egesz a francba, es nem segit mas, csak a RESET! Meg egy ideig fent hagyom, nehanyszor probalom, buzeralgatom az xorg.conf-ot, de ha nagyon nem jutok dulore, akkor mas diszto utan kell neznem sajnos… Persze meg az is lehet, hogy maradok a Gentoo vonalnal, es Kororaa kerul fel helyette. Akkor meg az XGl is be van love, es azzal sem kell szenvednem! Persze sokkal, de sokkal jobb erzes lenne, ha mondjuk mindent en raknek ossze, hiszen ezert akartam Gentoot. Azonban az, hogy hiaba van rendben elvileg minden konfig, ugyanaz az osszeallitas lenne, mint egy masik LiveCD-n, megis megfagy az X. Megnezem meg, hogy milyen verzioju X.org van fent, de en ugy emlekszem, 7.0. Na majd meglatjuk!

EDIT: Igen, X.org version: 7.0.0

2 Responses to Gentoo

  1. p says:

    Te, én is ilyennel szívok. Nem egy core duo vagy valami hasonló van a gépedben?
    mert nekem, ha benne van az SMP támogatás a kernelben (Symmetric-MultiProcessor vagy miatúró support) akkor összehal az X, ha meg nincs, akkor egy maggal, de megy. Úgyhogy most debiant használok, mert az meg jó. ki érti ezt?

  2. gerzsonka says:

    Közben rájöttem, hogy a monitorom a ludas. Amikor ugyanis az nVidia drivert be akarja tölteni, és váltani akar OpenGL felületre, akkor a régi moncsi kiakad, és lefagy. Egyébként akkor jöttem rá, amikor ugyanezen a gépen windows telepítés után monitort kellett cserélnem, hogy tudjak video-kártyát telepítni, mert ugrálna a felbontás a teszt közben, és azt nem bírja szegény… Nem baj, úgyis nemsokára TFT-re lesz cserélve! 😉

Comments are closed.