Elkurtuk-Gate

Szoval Nixon botranya ota a Watergate szalloban az ilyen nagyobb felhordulest kivalto dolgokhoz valamiert szokas odatenni a “Gate” jelzot. Na mindegy.

Az egyszeru valasztopolgar bele fog fasulni az allandosult kampanyba, es egy ido utan a szinapszisaiban megjelenik, hogy “lam akkor lett meg hangosabb az egesz, amikor a fidesz nyert”, es tudatosan, vagy tudattalanul, de eldol benne, hogy az allandoan pattogokat nem akarja tamogatni. Bele fog fasulni! Hosszutavon a Kossuth teri tuntetok egyetlen dolgot tudnak elerni: Gyf a miniszterelnoki szekbol fog nyugdijba menni! Ez tuti! Ha nem mennek haza, ezt boritekolom!

Mas: Immaron a tuntetoket egy az egyben ossze fogjak mosni a fideszes hozongokkel! Ez megint csak gyurcsanynak tesz jot! Ilyen a pszihologia. Kinos, mi? Vegyuk csak az elozo valasztast. Ti tenyleg azt hiszitek, hogy Gyf azert nyert, mert vegighazudta az elmult 2 evet? Jo, lehet, hogy valamilyen szinten volt ebbol is benne, de az igazi ok az volt, hogy az emberek egyetlen lehetoseget lattak helyette: ov. Egyebkent ki is tartotta allandosult kampany alatt ezt az orszagot 4 even keresztul? Csak nem orban, es bandaja? DE!

Tudom, hogy a Kossuth teriek orban tavozasat is kivanatosnak tartanak, am sajnos azt kell mondanom, hogy ez nemhogy nem egyertelmu, de meg teljesen nyilvanvalo is a kozonsegnek, hogy aki ott kint van, egytol-egyig FIDESZ SZAVAZO! “Tanulj meg az ellenseged fejevel gondolkodni” – mondhatnam, ahogy mar sok hadvezer rajott, es mondta is. Emberek, ott kint a teren! Ezt tudom nektek tanacsolni!

Es hogy Fleto miert nem mond le? Megmondom: Tulfejlett kuldetes-tudat! Hisz benne, hogy ezt az orszagot egyedul csakis O tudja kivezetni a szarbol – ebben mondjuk annyiban van igazsag, hogy vagy O, vagy Bokros, mas lehetoseg nincs. Ezt nem en mondom, hanem a mukodo toke nevu csunya dolog, ami a szocializmus lebomlasaval bearamlott hazankba, es amivel egyesek meg mindig nem tudnak mit kezdeni!

Egy dolgot szeretnek csak javasolni: mielott gyf-et tenylegesen lemondatjatok, fizessetek vissza a lakashitelek torlesztoreszleteit! A miniszterelnok tavozasa ugyanis a forint osszeomlasaval is jarhat egyes pesszimista emberek szerint, akik magukat kulfoldi befektetoknek “csufoljak”. Nem baj. Majd lesz megint pengonk! Az is szep!