Bash prompt

Miert van az, hogy atirom a PS1 valtozo tartalmat, hogy kicsit customizaljam, mert ne nezzen mar ki olyan gyaszosan, mint ahogy eredetileg, es a vezerlokarakterek helyett nem a behelyettesitett ertek jelenik meg (pl. w helyett az aktualis konyvtar) hanem kiirja, hogy w, es kesz! Valami nem koser a debianomban, valamit elallithattam, mert egyebkent a kdesu sem fogadja a jelszavamat, viszont ha parancssorba beirom, mukodik rendesen! Mi van itt? Multkor egy ilyen szarozas utan az fsck.ext3 segitett. Lehet, hogy most is fog… Persze lehet, hogy nem. Mult alkalommal asztali gepen igy valt bootolhatatlanna a rendszerem. Annyi hibat a fajlrendszerben ritkan latni! Nagy nehezen vegigkuzdottem magam, mert feltem menet kozben leallitani, aztan hello, es reboot, meg install cd be, meg ilyenek. Na most ez nem lenne vicces, de vegulis egy gentoo live cd, ssh daemon, es adatok kimentese megtenne a hatasat, csak ahhoz nincs kedvem!

Egyebkent olyan ideges lettem, hogy ne mulass! KTorrent egy jo kis alkalmazas, de valamiert csak ma frissitett az apt-get upgrade a 2.0.2 verziora. Az 1.2 meg, ami ezelott volt a torrent eltavolitasakor olyan szepen kitorolte a StarTrek_Voyager konyvtaramat, hogy orom volt nezni. Na igen. A forumon azt irtak, hogy ez az 1-es verzio hibaja volt, a 2-es mar rakerdez! Koszi! Mas szempontbol fullos, mert joval gyorsabb, mint a java-s Azureus, es nem eszi annyira a procit, meg a memoriat, szoval jobb is.

Mi a retkes francert nem novelik a letoltesi korlatot, ha a savszelesseg bovitesre kerul? Ezt nem ertem. Senki ne fizessen elo csellora! Baszottul gyors, az teny, de jelenlegi adat-korlatnal egy nap folyamatos letoltes kimeriti a teljes savszelt. Na ez a mereg, nem a cian! Megyek .NET-elni, bar rohadtul nincs kedvem. Addig meg eldontom, hogy menjek-e holnap pestre? Mert ha igen, akkor megyek!

EDIT: Uhh! Igy visszaolvasva komoly! Pedig nem is rugtam be! 🙂 Jozan vagyok, eskuszom!