Arpad sav

Lendvai Ildikonak volt egy mondata, ami mellett nem lehet szo nelkul elmenni.

Igen, valoban ott van a 16 tortenelmi zaszlo kozott az Arpad-savos zaszlo is, de vajon a “tuntetok” miert csak azt az egy tortenelmi zaszlot hasznaljak, amely a nyilasokhoz kotheto? Nem lenne semmi gond, ha a tobbi tortenelmi zaszlot is lobogtatnak, mert akkor nem lehetne belekotni!

Hat ezt kurtatok el – tobbek kozott – kedves Kossuth teriek! Nem kicsit! Nagyon! (ebbol szalloige lesz, tuti, hogy 10 ev mulva mar a Vago Istvan musorokban is rakerdeznek!:)) Ezert hisz benne “mindenki” melyen, hogy ti Szalasi nyilasainak “leszarmazottai” vagytok. Amig a tunteteseiteken CSAK ez a zaszlo van jelen, addig az embereknek azok a brigantik fognak rolatok eszukbe jutni, aki bejottek a hazba az ejszaka kozepen, es le akartak loni anyut, mert nem huztak le a redonyt! Ezert kell hanynom toletek meg akkor is, ha az ertelmesebbik reszetek (pl. Tomcat) intelligensen fogalmazza meg, mit szeretne, es meg akkor is, ha olykor egyetertek veletek.

Orommel fogadnam egy nemzeti erzelmu ember megnyilvanulasat a hozzaszolasok kozt. (Nem, nem a CsanyiL fele orban viktor rajongoi klub tagjaira gondoltam!) Kar, hogy valoszinuleg nem lesz ilyen.

26 Responses to Arpad sav

 1. Macskea says:

  En is kihagyom az ekezeteket, ha mar akkori nagyjaink nem megnetek el arra a konferenciara… Szoval Arpad sav… szerintem az azt lengetok tobbsege nincs tusztaban azzal, hogy valojaban mi is az az arpadsav. En ugy gondolom, hogy mindosszesen azt tudjak rola, hogy legalabb annyira jobb oldali, mint a voros csillag bal. Szoval utalkozasra eppen megfelelo. Jelentem utalni en is egyut utalok veluk, csak tank es faszenes zokni nelkul. De rossz igy irnik…

 2. gerzsonka says:

  A volt osztalyfonokom mondta: utalkozni csak a primitiv emberek szoktak, mert utalni valamit az a Kaziczy fele ideologiaban annyit tesz, hogy valamit ervek nelkul elutasitani. Az intelligens ember gyulol, es meg tudja magyarazni, pontosan miert is teszi.

  Egyebkent nem tudom, mi ertelme erre pocsekolni a hormonokat. Ha azt az energiat, amit az utalkozasba olnek, mondjuk alkoto ellenzeki munkaba forditanak, sokkal elorebb tartana ez az orszag! Sajnos a tobbseg ugy gondolja ez nem vezet semmire! Hat ez az, ami miatt ez az orszag ott tart, ahol! Ezek sokkal sulyosabb karok a nemzetben, mint amit altalaban a tobbseg a kommunizmusnak hivott szocializmus karara szokott irni! Ezt az emberek okozzak, es nem a politikusok. (Vagy legalabbis nem teljesen!)

  Egyebkent te nyugodtan irhatsz ekezeteket, en azert nem irok, mert altalaban programozas kozben jon a blogolas, es az konnyebb angol billentyun… En meg – lustasag fel egeszseg alapon – nem kattintok le a jobb also sarokba! 🙂

 3. CsanyiL says:

  Elég hülye elgondolás, az hogy fasiszta az aki Árpád-sávossal rendelkezik… Láttam tüntetésen olyan embert akinek semmi köze a fasisztákhoz, még csak kopasz sem volt, és ilyen zászlója volt. ez a baloldaliak meg az idióták elképzelése, hogy aki “Árpádosat” tar az csúnya náci. Jah, meg a lendvai is cask a fasisztákhoz akarja hasonlítani őket… De hát már ők ugye elkúrták…
  Mellesleg ez a zászló több annál, hogy a fasisztáknak tulajdonítsák. Nevéből arra következtetnénk, hogy a Honfoglalók használták, de nem rég olvastam, hogy olyan bizonyítékokat nem találtak, hogy tényleg honfoglaláskor létezett volna. Valószínűleg az Árpád-kor végén jöhetett létre.

 4. gerzsonka says:

  Ott van 16 tortenelmi zaszlo! Ti meg nem fogjatok fel (mert hulyek vagytok, vagy nem erdekelnek a masik erzesei?) hogy rengeteg embernek az Arpadsavos zaszlorol Szalasi hungaristai jutnak eszukbe felteteles reflex cimen!

  Miert csak egy zaszlo van naluk? Miert CSAK ez??? MIERT CSAK EZ? MIERT CSAK EZ?

  Jegyzem meg: ha egy tuntetesen voros csillag bukkanna fel, akkor eppen azok orditoznanak kommunizmust a leghangosabban, akik a Szalasi altal bemocskolt zaszlot minden tovabbi nelkul lobogtatjak.

  Na ezt hivjak kettos mercenek!

 5. CsanyiL says:

  Épp ez a baj, hogy az jut az eszükbe… mer hülyék. Igaz ami igaz,végülis bemocskolta a fasizmus de ez nem egyenlő velük. Meg látszik hogy “nekik” meddig ér el a gondolkudásuk… Mellesleg nekem se a fasizmus jut eszembe rólla.

 6. linyvetta says:

  De hidd el CsanyiL, hogy nagyon sokaknak a fasizmus jut eszébe róla. Azoknak, akik átélték mindenképp. És most képzeld el, hogy az egykori áldozatok nézik, ahogy ezzel a zászlóval a kezükben hivatkoznak az egész magyarságra. Nekik ez hogy eshet??

 7. CsanyiL says:

  Igen linyvetta, de magyar embernek egy régi, ősi és jobb rendszer jut eszébe ahol még Európa urai voltunk.( Árpád-kor)
  Akik meg nem magyarok, vagy másképp élték meg ezt a zászlót, azok tönkre akarják tenni ezt a régi jelképet, mint a turult…
  Magyarnak és nem magyarnak, vagy másképpen gondolkodónak mást jelent. És má csak ezé is rühellem a nyilasokat, mer a turult meg a zászlót is bemocskolták, és az mszp-t mer felszítja az ellenérzéseket, mert nem tudják megérteni, hogy azok nem egyenlőek azzal, amit ezek valójábasn jelképeznek, és, ahelyett hogy épp mentesítenék ezeket a jelkpeket még jobban bemocskolják… Persze ezt nehéz elhinni, amikor egy 2jatós szekrény szkinhed tartja a zászlót, de több olyan láttam, akik nem ilyenek. Én is szeretnék egy ilyen, pedig nem vagyok szélsőjobbos, csak a régmúlt tisztelője… (megintcsak nem a nyilasoké:P)

  Ezé nem tetszett, ha turul szobrot nemlehet állítani, és árpádsávos zászlót lengetni… mer bele sem gondolnak, hogy mást is jelenthet. az a zászló akkor nyilas, ha egy nyilas-kereszt virít rajta…

 8. gerzsonka says:

  Fogd mar fel vegre, hogy nem az arpad savos zaszlo onmagaban a gond, hanem az, hogy KIZAROLAG CSAK azt a zaszlot lengetik, amit a nyilasok bemocskoltak! Miert nem lengetik a tobbi osmagyar zaszlot? Erre felelj!

 9. gerzsonka says:

  Egyebkent a Turul szoborral is az volt a gond, hogy engedely nelkul emeltek… Jo, lehet, hogy ebben Demszkynek is volt sara, de peldaul most itt veszpremben van egy szobor a Petofi szinhaz kertjeben, ami forradalmi emlekmu, es lam engedely nelkul emeltek. Az uj fideszes polgarmester termeszetesen el akarja bontani! Politikai celja van? Csak annyira, mint Demszkynek!

 10. linyvetta says:

  CsanyiL!!
  Ez az, amit kikérek magamnak a jobboldal részéről!!
  Soha többé nem akarom meghallani, hogy csak az a magyar ember, aki egyet ért veletek. Erről szokjatok már le!

  Amúgy az a zászló lehet, hogy más korokban mást jelentett, de mára már bemocskolták! Mások tették tönkre a jelképet, nem azok, akikben most rossz érzéseket kelt!
  Amúgy kíváncsi lennék, te hogy mentesítenél egy jelképet??? Egész egyszerűen, akiknek más jut eszébe róla, mint neked, azok felejtsék el.
  Ajánlok egy kis olvasnivalót:

  Az Árpád-sávos zászló betiltását követelik a Kossuth téren

  Az Árpád-sávos zászló betiltását követeli a Megélhetésért Küzdők Országos Egyesületi Szervezete, mert véleményük szerint a nyilas önkényuralmi jelképre emlékeztető zászló a második világháború idején megölt, illetve meghurcolt emberek kegyeleti emlékét sérti, mondta a szervezet elnöke vasárnap este. Bukta Csaba Ákos közölte: szervezetük szeptember 17-étől tiltakozik a Kossuth téren Gyurcsány Ferenc megszorító csomagjai ellen, és a reformok átgondolását, illetve visszavonását szeretnék elérni. Elmondta azt is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak panaszlevelet nyújtottak be, melyben követelik, hogy a Kossuth teret, amely jelenleg műveleti területnek van nyilvánítva, a kordonoktól szabadítsák fel, mert a rendőrség “kegyeleti jogsértést követ el, mivel az 56-os emlékhelyek az állampolgárok számára nem megközelíthetőek”.
  (MTI)
  forrás: http://index.hu/politika/belfold/elkurtuk2/

  Ugye, hogy vannak mások is, akik másképp gondolkodnak. Szerintem ők is magyarok. Lehet, hogy van, amiben egyet értenek veled, de az Árpád sávos zászló nem tartozik közéjük. És lám, mégis magyarok. Szálljál már magadba és légyszíves kezd el egy kicsit becsülni azoknak a véleményét is, akik személyesen látták, vagy esetleg a családjukban áldozatai is voltak annak az eszmének, amit mára ez a zászló jelképez!!

 11. CsanyiL says:

  Láccik nem sikerült megérteni amit mondani akartam.. szal hanyagoljuk a témát…

 12. gerzsonka says:

  En megertettem, amit mondtal, csak annyit mondtam, hogy a turbo-magyarok erzeketlen tuskok, mert nem erdekli oket az, hogy bizony az ominozus zaszlorol egyeseknek a fejhez szoritott pisztolycso jut eszukbe! Ezek moge az erzeketlen parasztok moge bujsz mindenfele ideologiaval!

  Szep, mondhatom!

 13. G says:

  Ocsi, tudod kitol nyultad le a “Gerzsonka” nevet par eve?
  – mert en igen…..

 14. gerzsonka says:

  ???
  Nem nyultam le. Hasznalni kezdtem, mert mindenki igy kezdett hivni. 😉

 15. Ferkocska says:

  Azert irok ekezet nelkul, mert ahol en elek magyar billentyu rendszerem nincsen.
  Az Arpad savos zaszlot a nyilasok es Szalasiek soha sem hasznaltak!

 16. gerzsonka says:

  Termeszetesen nem arpad-savos zaszlot hasznaltak, hanem nyilas-keresztes zaszlot savokkal, en ezt tudom!

  Soha egy pillanatig sem az volt a baj, hogy allitolagosan ugyanazt a zaszlot alkalmazzak, mint a nyilasok, nem is tehetnek, hiszen az Magyarorszagon onkenyuralmi jelkep!

  A legnagyobb problema az, hogy az Arpad-savos zaszlot hasznalok ahelyett, hogy amikor megjelentek a velemenyek, mely szerinte lehet, hogy az Arpad-sav nem kene, mert igy-meg ugy, akkor ahelyett, hogy valasztottak volna egy masik zaszlot a tagas magyar tortenelembol, mindenfele heraldikai fejtegetesekbe bocsatkoztak, es csakazertis azt hasznaljak, mert a zsidok fogjak be a pofajukat! Ez nem civilizalt magatartas, es ezt a civilizalatlan magatartast szimbolizalja jelenleg az Arpad-savos zaszlo.

 17. előd says:

  Van nekem egy olyan folyamatos érzésem, hogy mindenféle politikai vita (árpádsávró, eü reformról, tandíjról, etc.) csak mellébeszélés és arra jó, hogy valahova tartozásunkat hangoztassuk. Ugyanez a baj a pártokkal is, mert ha már valaki párttag lesz – főleg, ha képviselő is – rögtön el kell felejtenie a saját véleményét. Mert az egyszerűen nem igaz, hogy minden FIDESZ-esenek (MSZP-snek) ugyanaz jut eszébe a tandíjról, a családi pótlékról, meg a mit tudom én miről. Szerintem nem kelene kötelezővé tenni (elfogadható kiindulási pontnak tekinteni) az emberi butaságot és a csordaszellemet és akkor sokkal jobbakat tudnánk vitatkozni. Mert abban az esetben rólam sem és rólad sem lehetne megmondani mielőtt kinyitom a számat, hogy mit fogunk mondani. Előbb gondolkodni kellene és nem felmondani a leckét. Vagy meglepő módon elfogadnák mások érveit és változtatnának az álláspontjukon. Ez nem gyengeség, csak a mai ideológiák tekintik annak. Egyesek nagyon meglepődnének önmaguktól, ha megpróbálnának ebe az irányba változni. Talán értitek, mire gondolok…

 18. előd says:

  Bocsi a helyesírási hibákért, elkapott a hév. Na tessék…

 19. Negyedes says:

  Szep elgondolas gerzsonka. De pl nekem gyerekkorom ota Nagymagyarorszagos poszter van kiteve a falamra az osszes varmegye cimerevel es a hatter az az Arpad-sovos zaszlo. Akkor most en is nyilas vagyok?
  Vagy Finnorszagban mai napig hasznaljak a horogkeresztett most az ottani zsidoknak rettegnie kene h elviszik?
  Meg, hogy ha valaki ranez es eszebe jutt h jotek a csunya nyilasok elvinni anyut meg aput.Rohej.Ha igy gondolkozna mindenki akkor az egesz csaladom retteghetne a voros szintol a csillagtol vagy a sarlo-kalapacstol.Teny h van aki nem tudja mit jelent ez nem lehet vitattni.

 20. gerzsonka says:

  Ha valamit direkt félre akarsz érteni, akkor kár erőlködnöm! 🙁

 21. gumikacsa says:

  Engedtessék meg nekem nem érteni dolgokat…azt értem, hogy az Árpád sávval az a legfőbb baj, hogy csak azt használják. Szerintem ezt nehéz lenne egyértelműen igazolni, másrészt pedig, azért használják, mert a magyarság egyik legősibb szimbóluma, amely az egész történelmünkön végigvonul az Árpád Ház-tól napjainkig. A többi történelmi zászlóról mindez nem igazán mondható el. Egyrészt. Másrészt ha utánanéztek az Árpád sávos zászló egyáltalán nem ugyanaz a nyilasok zászlóival. Ezt azért nagyon durva vétség rámondani. Gerzsonkának: nemcsak annyi a különbség, hogy az egyiken van nyilaskereszt, a másikon meg nincs. Harmadrészt, mint már említettem ez a zászló végigvonult a magyar történelmen. Tehát, ha ez egy fasiszta jelkép, akkor fasiszta volt az egész Árpád Ház, Hunyadi, Rákóczi, sőt fasiszta az egész magyar állam, hiszen a címerében a mai napig benne van. Miért nem folyamodtok az illetékes szervekhez hogy tüntessék el az ország címeréből, hiszen fasiszta jelkép és ezen jelkép alatt gyilkolták meg zsidók és más nemzetiségü ártatlan emberek százait, ezreit százezreit. Ami mondjuk szintén nem teljesen igaz.
  Ahogyan egy neves magyar tudós fogalmazott, Goethe használta a der die das-t a német nyelvben, Hitler szintén használta ugyanezt, akkor ma be kéne tiltani, hiszen fasiszta szlogenek. Ugyanez az analógiája az Árpád sávos zászlónak..

 22. gerzsonka says:

  Felreerted, amit irok, es beallsz a szanalmas papagaj-kommandoba. Lelked rajta, de ne vard, hogy megertelek! 😉

  Igazabol unom. Ez az egesz egy olyan tema, mintha valaki sotetben megfenyeget, hogy lelo, aztan amikor felelossegrevonasra kerul a sor, akkor azzal vedekezik, hogy nem is pisztoly volt nala, hanem egy banan. A fenyegetes pedig elsikkad azon a vitan, hogy most banan volt-e vagy pisztoly? Ez olyan ciganyos hozzaallas sajnos, amit sok magat nemzeti oldalhoz tartozo emberke maganak vall.

  Ez az, ami nem tetszik! Nem az, hogy valojaban hany csik van rajta, meg hegyes-e a vege, hanem a mogottes tartalom. Nem kerem, hogy ertsd meg.

  Egyebkent a bejegyzes 2006-os, azota en is sokat valtoztam, de ez az arpad-sav vita velemenyem szerint ertelmetlen baromsag!

 23. gumikacsa says:

  Nem hinném, hogy annyira félreértettem volna, én csupán egy lehetséges magyarázatát próbáltam adni annak, hogy miért azt használják és nem mást.
  Nekem meg nem veled van bajom, hanem azokkal akik, ha ilyet látnak mindjárt fasisztát, nyilast, gyilkost kiáltanak és nekem ez nem tetszik uagynúgy, ahogy neked a csíkok száma, stb.
  Amugy szerintem is a vita önmagában értelmetlen.
  És még egy aprócska pontosítás: nem tartozom sem nemzeti sem más politikai oldalhoz, egyszerűen így látom a dolgokat és próbáltam egy objektív választ adni a fölemrült problémára, már ha egyáltalán probléma…

 24. gerzsonka says:

  Elnézést kérek, félreértettelek! 😉

 25. devslashzero says:

  en csak azt nem ertem, hogy adott egy vita, amit kezdemenyez mondjuk A/B oldalbol B oldal. beir egy A oldali ember valamit ami nem tetszik B oldalnak, B oldali illeto rogton mondja hogy hulyeseg, nem erti, felreerti. mikor A oldali illeto azt mondja, hogy amugy nem tartozik sem A-hoz sem B-hez, B oldali szemely rogton megnyugodva kozli vele, hogy elnezest ker.

  vajon lesz majd olyan ido, amikor a tenyeket vesszuk figyelembe, nem pedig a sajat kis lelkivilagunk nyomorusagai alapjan dontunk dolgokrol?

 26. gerzsonka says:

  Igazából azért reagáltam így, mert leszarom, hogy mi van a nagyvilágban, és a politikában. Egyszerűen nem érdekel. Ha valakinek arra áll fel, hogy magyarázatokat gyárt a beteg faszságaihoz, és ezzel elfogadottá kívánja tenni a nézeteit, ám legyen, de engem hagyjon ki belőle.

  Ezt a szálat magam részéről lezártnak tekintem.

Comments are closed.