Kerdesek, es valaszok – szerintem!

Egyetert-e On azzal, hogy a felsofoku tanulmanyokat vegzo hallgatoknak nem kelljen kepzesi hozzajarulast fizetniuk?

IGEN! Sot noveljuk az egyetemre felvett hallgatok szamat is! Ugyis olyan keves a diplomas munkanelkuli! Vagy van meg ilyen otletem: inditsunk be nehany helyen meg bolcsesz kepzest! Az mindig jol jon, ha egy csomo szabad szellemi foglalkozasu eszteta el az allam penzen naponta megszolalva a koztelevizioban!

NEM! Borzalmas tevhit, hogy nincs tandij! VAN! Ezt a tandijat azonban a melos, a vallalkozo, a ki tudja meg, hogy ki fizeti meg. Mindenki, aki adozik! Ebbol a penzbol az egyetemista azt hiszi, ingyen tanul, ergo a szemeben leertekelodik a diploma, nem kuzd annyira erte, ezert lathato manapsag annyi semmihez nem erto magat diplomas emberkent egy istennek tarto kocsog! Valami uton modon meg kell fogni, hogy ne jarhasson minden taho egyetemre. Ha ez a tandijjal erheto el, am legyen. Haritsak at a tandijat az egyszeru melosrol a diplomaert allitolag tanulni vagyo egyetemistara! Lassuk, akkor mekkora lesz majd az arca, amikor egy Counter Strike parti miatt bukik 70e-100e forintot, mert egy felevvel tovabb kell maradnia! Ehhez hozzavehetnenk azt is, hogy az ECDL, meg kulonfele OKJ-s kepzesek azert ertekelodtek le, es azert kernek meg a takaritonotol is vegyeszmernoki diplomat, mert boldog-boldogtalan egyetemre jarhat. Nezzuk csak meg a ponthatarokat! Nevetseges!

Egyetert-e On azzal, hogy az egeszsegugyi kozszolgaltato intezmenyek maradjanak allami tulajdonban?

IGEN! Ugyis tul alacsony a hiany, fizesse csak az allam az orvosok jelen koltsegvetesi helyzetben irrealis berigenyet! Megaztan minek meszeljek ujra a falakat? Ezek a szemet befektetok ugyis csak a penzt akarjak, nem akarnak ezek gyogyitani, csak megolni mindenkit!

NEM! Miert gondoljak azt egyes emberek, hogy a nagyobb tokevel rendelkezo cegekben csak tobbszorosen elitelt gyilkosok vannak, es hogy a Hyppokrates-i esku semmisse valik, amint beteszi a labat a magantoke a korhazakba? Ja, mert sok hulye azt hiszi, az amerikai modit akarjak bevezetni? Tessek elolvasni a torveny-javaslatokat! Ilyenekrol szo sincs!

Egyetert-e On azzal, hogy a haziorvosi, fogaszati, es a jarobeteg ellatasert tovabbra sem kelljen vizit-dijat fizetni?

IGEN! Az emberek naponta kell, hogy orvoshoz jarjanak, es tul keves gyogyszert vesznek be naponta. (Nagyapamnak a napi gyogyszer adagja korulbelul 3×7, vagy 3×8 volt!!! Ki az az agyalagyult aki szerint ez meg kepes gyogyitani? Mar elnezest!)

NEM! Aki azt mondja, a nyugdijasok nem csak ugy passziobol, beszelgetni jarnak a haziorvoshoz, ezzel terhelve az amugy is tulterhelt betegellatast, az vagy nem jart a kozelmultban haziorvosnal, vagy pofatlanul hazudik! Mivel lehet visszafogni ezt? Egy jelkepes befizetendo osszeggel! Akinek mas javaslata van, tegye meg!

Egyetert-e On azzal, hogy gyogyszereket tovabbra is csak gyogyszertarban lehessen arusitani?

IGEN! Olyan jo dolog szombat reggel arra ebredni, hogy viszket az ajkam, es elfogyott a kezelesere szolgalo krem! Gyorsan keressuk meg az ugyeletes gyogyszertarat! Nem talalom az ujsagot! Ahh, megnezem a neten… Ott rosszul van felirva, de elautozva odaig mar latjuk kiirva, hogy a varos masik felen van egy ugyeletes gyogyszertar. Rendben autoba ismet, elkocsikazunk, haromszor kapunk pirosat, odaerunk, kivarjuk a merfold hosszusagu sort, es plusz 300 forintot (a vizitdij osszegevel PONTOSAN MEGEGYEZOT!) ott hagyunk a gyogyszernek nem minosulo gyogyhatasu keszitmenyert. Sajnos azonban elkestunk. Ha a szajherpesz nincs lekezelve az elso fel oraban, akkor kijon! Megint szenvedhetek legalabb egy hetig!

NEM! Reggel erezve, hogy viszket a szam lesetalok a 100 meterre levo benzinkuthoz, bekenem az arcomat, es az egeszre egy ora mulva mar nem is emlekszem!

(folyt kov.)

4 Responses to Kerdesek, es valaszok – szerintem!

  1. gabek says:

    hat, GerzSon, megint a lecsoba csaptal! 🙂 egyet szeretnek kommentalni, az egeszsegugy temat. egy peldaval. en egy magan szemeszetre jarok, ide Veszprembe. erre az evre kemeny 3500 magyar forintot fizettem ki, ami a legelso, kb 45 perces vizsgalatot korszeru technikaval, 1 par kontaktlencset, es egesz evre a minden 2. honapra eso (6 db!) kontroll dijat is magabn foglalta. es emellett minden alkalommal keszsegesek, kedvesek, es nem gyozik ismetelgetni, hogy barmi problemam van, azonnal menjek. ha ilyen a fiztetos egeszsegugy, akkor en ezt kernem szepen.

  2. gabek says:

    ja, majd elfelejtettem. azzal a fogalommal, hogy “varni”, meg nem talalkoztam naluk.

  3. gerzsonka says:

    Errol van szo, de ez nem csak az egeszsegugyre igaz, hanem minden allami intezmenyre! Menj be peldaul a Foldhivatalba egy reggel! Nem veletlen, hogy bar 1992 ota ott lakunk, ahol, megis csak 2002-ben kapta meg a lakas statuszt. Addig a foldhivatali aktatologatas miatt padlaskent volt bejegyezve… mi meg “hontalanok” voltunk. 🙂
    BTW: keptelen vagy egymas utan ketszer ugyanazt az emil cimet megadni, ugye? 🙂

  4. gabek says:

    nah, most jo? 😀

    ami a magyar hivatalokban zajlik, azt en egy az egyben a kozepiskolai informatika (nem)okatatas nyakaba varrom.

    ha nekem tudnom kellett, mire erettsegiig jutottam, hogy mi az a kemiai egyenlet, meg spin szam, meg a tokom tudja meg micsoda, akkor nehogy mar ne lehessen megtanitani az adatkezeles es az adatbazisok altalanos alapelveit! meg ugy egyaltalan az informatika alapjait. nem a 2-es szamrendszerrol van szo, hanem pl. kodtablak, meg ugy egyaltalan minden, ne azzal hivjanak mar fel, hogy “nem tudom elinditani az INTERNETET” 😀

    ugy gondolom, hogy az alapos informatikatanitasnak sokkal nagyobb a letjogosultsaga, mint pl a kemianak. egyszeruen sokkal tobbet van ra szukseg az eletben (sajnos, de ez mar mas tema). _mindenki_ hasznalja ezt a rohadt vackot, tanitsak mar meg ra rendesen, legalabb annyira, hogy ne feljen tole.

Comments are closed.