Boldog karacsonyt

Szenteste blogolni jo! Szenteste blogolni kell!

Ajandek, szeretet, orom, es boldotta’. Kaptam USB-s WLAN kutyut, meg egy csatlakozot a lakasunkba. Van USB-s numerikus padom, lampam, szoval a laptopom fel lett cicomazva, mint egy karacsonyfa! 🙂

Hosszu ido ota eloszor jatszottam. Celpontomnak a Stubbs nevu beteg jatekot neztem ki, mely egy 1950-as evekbol elkepzelt 24. szazadi varosba helyez, ahol nincs bunozes, es mindenki boldog. Tiszta Pleasantville! Ebbe az idilli vilagba csoppen bele fohosunk, aki tortenetesen egy zombi. Feladatunk legyilkolni az embereket – pontosabba megenni az agyukat. Akit leolunk, az maga is zombikent eled ujja. Nekik futyulhetunk, illetve bekuldjuk oket a surube, hogy a kommandosokkal ok kuzdjenek. Szoval az alapotlet is beteg, de a megvalositas, es a jatek teljes atmoszferaja valami olyan hihetetlenul eltalalt, hogy elkepeszto. A nyito jelenet az, hogy miutan kimaszunk a foldbol, es megesszuk egy csajozni probalo tini-srac agyat, egy kedves robot vegig kiser a varoson. Amokfutasunk kozben pedig vegig szol Simon&Garfunkel Mrs. Robinson cimu szama. Frenetikus!

A legdurvabb jelenet eddig az volt, amikor beleptem a rendorfonok irodajaba, aki kozolte velem, hogy elore megmondta, hogy tancolni fog a beleimen. Ezek utan kezdetet veszi egy tanc-verseny, aminek lenyege, hogy sorra le kell utanoznunk a fonok mozdulatait a klasszikus konzolos stilusban (irany-nyilakkal mozogva). Ekkor jottem ra, hogy fohosunk nem veletlenul hasonlit Michael Jacksonra. Csak annyi a kulonbseg, hogy neki cigi log a szajabol (utalas: a dohanyzas ol, butit, es nyomorba dont!)

Es hogy hogyan is kell elkepzelni, hogy ’50-es evekbol elkepzelt 24. szazad? Nagyon egyszeru. Az egesz jateknak a hangulata olyan, mintha egy az ’50-es evekben keszult sci-fit neznenk, az erre a korra jellemzo robot-stilussal, hatalmas gombokkal a szobanyi szamitogepeken es ertelmetlen, hullamzo kijelzokkel!

Akinek van Windows a gepen, es megfelelo teljesitmenyu gepe van a jetekhoz, annak mindenkeppen csak ajanlani tudom a Stubbs-ot! Ilyen jo jatekhoz regen volt szerencsem!