Kampanyok jonnek-mennek

Ideznek egy koztem, es egy masik szemely kozott lezajlott beszelgetesbol aprilis 28 (hetfo) napjarol:

Valaki: Es most, hogy nyertek, szerinted mi lesz?
En: Szerintem be fogjak aldozni az onkormanyzatokat, mert ha oktoberig toketlenkednek, mint Medgyesiek, akkor ez az orszag elashatja magat!

Eredmeny, par hetet ugyan varni kellett, de megindultak a megszoritasok. Meg fleto a sajatjai elott is azt mondta, hogy nincs tovabb toketlenkedes, vagy keressenek mast. Kar, hogy nem akkor dobtam fel, mert most meg elottem is olyan magyarazom a bizonyitvanyom dolognak tunik…

A kampanyrol meg egy vicc jut eszembe:

Egy ficko felkerul a mennybe, es meglepodve tapasztalja, hogy bizonyos idokozonkent egy kis csengo megszolal. Meg is kerdezi Szent Petert, hogy ez mi lehet.
– Ez a csengo fiam mindig megszolal, amikor valaki hazudik lent a foldon.
Ennyiben is maradnak, am egy nap oriasi robajjal rengeteg harang szolal meg leallithatatlanul. Emberunk ismet megkerdezi Petert, hogy ez mi?
– Hat fiam, odalent valasztasi kampany van!

A vicc regebbi, mint a gyurcsany kormany, szoval az osszeeskuves elmeleteket lehet felredobni. Akit meg zavar, hogy a kampanyban meg nem szuletett oszinte politikus, annak nem kotelezo szavaznia. Ez a szep a demokraciaban.

Egyebkent van ra egy rekesz sorom, hogy hasonlo merteku orban hazugsag utan az arpad-savos kommando nem tuntetne a Kossuth teren, de ez mar oket minositi!

10 Responses to Kampanyok jonnek-mennek

  1. Valaki... says:

    Ezért szánalmas a baloldal… Szerinted, ha engedik nyilvánosságra hozni az ország gazdasági helyzetét(amit egy demokráciában illene…) akkor ki az a hülye aki rájuk szavaz…? Tudták ők is, azért tartottak vissza infókat.
    Meg, előtte(Horn, Orbán, Medggyesi) nem voltak ilyen megszorító csomagok… Horn nem ronthatta el, mert még az Orbán is mondta, hogy erős a gazdaság 8hónappal a győzelem után… Medggyesi nem tudom, h mondott-e ilyet, de nem vezetett be megszorító csomagokat, és amúgy se volt olyan rossz helyzetben a gazdaság… De aztán… Medggyesi elment, jött ElQuro meg a Kóka féle szenny, és az ország államadóssága sokszorosára nőtt, a gazdaság romlott, etc… szal nem értem minek csaholsz ennek a barom csürhének…
    Nem azért mondom, mintha a Fidesz sokkal jobb lenne(De jobb!) de azér azok ilyet csak nem csinálnának…
    Mellesleg majd 2010-ben kiderül, h jobb-e a Fidesz, mert az esélytelen, hogy a szocik megint nyerjenek… Ha mégsem a jobb oldal nyer, én kb addig maradok Mo-n….

  2. gerzsonka says:

    Vagy fiatal vagy, vagy nagyvonaluan atleptel a Bokros csomagon, illetve az Orban altal visszafogott szocialis kiadasokon (csaladi potlek megvonas, nyugdij csokkentes, ’98-ban)

    Az igaz, hogy mar Medgyesinek meg kellett volna szoritania, de eltoketlenkedte, mert felt, hogy nem szavaznak ra! Pedig ha 2020-ra olimpiat akarunk, akkor lesz itt meg szorito nadragszij!

    2010-tol visszater a Kadar rendszer, mert megvalasztjak a kicsi Kadart? (orban) Szerintem tevedsz! Gyurcsanynak nincs eselye nyerni, de nem is kell, mert 2008 fele tavozik a posztjarol. Akkor a szocik elkezdhetik felepiteni az uj imazst, es mar johetnek az EU penzek is, ami sulyos fegyverteny lesz. Es a viktor nem ellenkezhet, mert siman rahuzzak, hogy a magyar nep ellen van – ami mellesleg igaz, de ez mas kerdes!

    Ezert kellett most a megszoritas, es nem a ciklus kozepen (onkormanyzatok utan).

  3. gerzsonka says:

    Meg egy megjegyzes: a magyar miniszterelnokot soha nem fogjak megegyszer orban viktornak hivni, ezt elhiheted. Nezz csak korul a fidesz haza tajan. Tavaly aprilis ota egymasnak estek, es ez azert durva, mert eddig mindig el tudtak rejteni a nep elol, de most mar felszinre is bukott (Ader, Schmidt, Rogan – mind a vezer ellen vannak, egyertelmu. Rogan ki is mondta, a tobbiek meg magyarazzak a bizonyitvanyt, de ’10-ig nem birjak ki.)

    Persze az is lehet, hogy kibirjak, tfh igy lesz. Es tegyuk fel azt is, hogy a fidesz nyer. Akkor a kormanyzas elso eve utan esik szet a part, ami siman elorehozott valasztasokat jelent, ha a part a kormanya ellen fordul. Es maris ott vannak a szocik helyzetben.

    Tetszik a jovokep? Nem akarlak elkeseriteni, de jo utat! 🙁

  4. gerzsonka says:

    Nem azért mondom, mintha a Fidesz sokkal jobb lenne(De jobb!) de azér azok ilyet csak nem csinálnának…
    Tenyleg fiatal lehetsz! Javaslom ’98-tol 2002-ig terjedo sajtoorganumok tanulmanyozasat! De ne a Pravda szinvonalu magyar nemzetet, mert kifolyik az agyad!

  5. Valaki... says:

    Mint mondottam, a Fidesz se jobb sokkal( na nem ezt mondtam teljesen, de ez a lényege:) ) Ezért 1 új párt kéne… se jobb se bal, független és magyar 🙂 akkor lenne csak jó világ… Amúgy, a gyurcsány most se mondott le, és magától nem fog lemondani, abban biztos lehetsz. amúgy én az eu helyében meggondolnám h ilyen országnak(ilyen vezetőkkel) adnék-e pénzt… ami biztos: a bal oldalban az “új fideszesek” nagyot caslódtak, nem hinném h visszaálnak.

  6. GerzSonka says:

    Új fideszesek? Kire gondolsz? A fidesz nem növelte a szavazóbázisát, csak a szoci szavazók ábrándultak ki. Meglátjuk, visszatérnek-e (vissza fognak) amikor az EU pénzek beérkeznek. Ha többsége is lesz a fidesznek az új parlamentben, eléggé hajszálnyi lesz…

  7. gabek says:

    lehetne jobb. ha szajtepes es az emberek tuelese helyett alternativakat mutatnanak. gy.k. a “jarulekok novelesen es az adok csokkentesen alapulo reformokat kell bevezetni” c. szoveg nem alternativa. vagy en nem ertek a matekhoz 😀

  8. Valaki... says:

    Azokra gondoltam, akik az “Elkúrtuk” után jöttek át

  9. GerzSonka says:

    Elkurtak! Mindannyian! A kulonbseg mindossze annyi, hogy az egyiknel kiszivargott a beszed. Belsos informaciokbol lehet tudni egyebkent, hogy a viktornak is voltak elkuros beszedei, csak oket nem hallgattak le.

    1998 augusztus, ov, parlament. Mit is mondott? Kit figyeltek meg? Na ne…

    Egyebkent egyszeruen tenyleg nem tudom felfogni, miert lenne kicsivel is jobb az a kormany, amelynek ketto tagjat is (Varhegyi Attila, Szekely Zoltan) bilincsben vezettek el!

    No comment!

  10. GerzSonka says:

    Az “elkurtuk” utan nem ment at senki, a fidesz szavazobazisa allando! A szocik NEM MENTEK EL szavazni! Ez azert mas egy kicsit!

Comments are closed.