Hirműsorok, és Mindig Újra Kezdés

A tegnap említett adónak – ahogy mára kiderült – országos csatornává nyilvánítása miatt napi hírműsort kell sugároznia. Ezzel nem lenne gond, a TV3 is adott híreket, és profilban az is hasonló volt. A poénosabb az a Spektrum híradási kötelezettsége, ezen beröhögtem!

Más: MÚK! A márciusi újrakezdés elbukott, uhhogy mostmár módosítottak mindig újra kezdjükre, mert az egyrészt nincs határidőhöz kötve, másrészt mindig nevettségessé tudják tenni magukat. Amondó vagyok, hogy nem kellett volna bejelenteni. Egyrészt mert úgyis apátiába fullad, másrészt egy a ’91-es taxisblokádhoz hasonló akció többet árt, mint használ. Csak erre még nem jöttek rá. Nem baj! Majd megteszik! Csak nehogy már késő legyen!

(Csak zárójelben: van olyan ember – a szélsőségesen elfogult tomket, budaházy, toroczkai kivételével – aki nem úgy tekint ezekre a bejelentésekre, hogy “höhö, már megint fesztiváloznak, dehülyék“? Ja, tudom, ha lezárják az utakat, akkor a djurcsány bácsi, aki bántsa a embereket majd biztos elmenekül. Apróság, de feltenném a kérdést: a taxis-blokád hány emberben ébresztette fel a szimpátiát a sofőrök iránt? Szerintem még azok is elfordultak tőlük, akiket egyébként szintén érzékenyen érintett a megemelkedő benzin ár.)

Jut eszembe. Annak ellenére, hogy az ősztől beiratkozóknak már kell FER-t fizetni (ez a tandíj, csak szépen megfogalmazva: FElsőoktatási Részhozzájárulás), annak ellenére 5%-al többen jelentkeztek főiskolára. Ez azért aranyos, mert a FER ellenzőinek egyik fő érve az volt, hogy egy csomóan kiszorulhatnak a felsőoktatásból. Úgy látszik a vagy tanulsz, és ösztöndíjat kapsz, vagy nem tanulsz, és fizetsz felfogás nem riasztott el olyan sok embert. Sőt!

Egyébként első szemeszterben senki sem fizet. A 20% legjobb tanuló pedig egyébként sem. Amit nem tudok, de meg kéne nézni, hogy ez karonként van-e elosztva, de szerintem úgy lenne logikus!

Blogged with Flock