Kurva politika – már megint

És mi van, ha én szomorú szemű ügynök apukájú Pokorni Zoli tanárbácsival ellentétben azt mondom, hogy az Alkotmánybíróság hozott politikai döntést? Akkor én biztos komcsi vagyok… Na mindegy, továbbra sem értem. Hülyékezek, elvtársak, kérem! Szóval mostan akkor a költségvetés bevételi oldala nem része a költségvetésnek, jól értem? Mert a semmi esetben sem politikai döntést hozó, magát soha le nem járató független AB azt mondja, ez így van… Hm. Én megbuktam gazdasági ismeretekből anno fehérváron, de lehet, hogy azért, mert eddig hajlamos voltam azt hinni, hogy ez márpedig nem igaz.

(Persze a tanárnő egy órán határozottan kijelentette, hogy a Bokros-csomagnak semmi pozitív hatása nem volt gazdasági szempontból. Itt lefejeltem a padot, de már tudom, hogy én voltam a hülye! A felére letört infláció, ami 1996 elején 38% volt, a komcsi nemzetrontók által kiigazításnak nevezett hazaárulás után 18%, az nem volt pozitív hatás. A visszaeső költségvetési hiány nem volt pozitív hatás! Mondom én, hogy ezek szocializmust akarnak. Azok beszéltek ekkora faszságokat ilyen szép dolgokat. Tényleg vicces, hogy ma a legjobboldalibb párt a djurtsány bátsi /aki bántsa a embereket/ által vezetett emeszpé. De ez csak zárójelben, valami idióta Kádárista pampogása, nem is kell figyelembe venni!)

Viszont ez nagyon jó. Mert ugyebár: ha lesz népszavazás a vizit-díj terén, akkor az azt jelenti, hogy végleg megállapítást nyert az a tény, mely szerint a bevétel nem része a költségvetésnek. Ebben az esetben viszont csodálatos, mivel kezdeményezhetjük az aláírás-gyűjtést az ÁFA eltörlésével kapcsolatban! Állat!

Másik része a dolognak: tartsuk szem előtt, hogy a szövegezés csak arról szól, hogy eltöröljék-e a vizit-díjat. Arról egy szó sincsen benne, hogy az orvosok részéről így kieső bevételt hogyan szedjék össze. Azt ne gondolja senki – ne legyen olyan ostoba, vagymi – hogy a djurtsány bátsi (aki bántsa a embereket) majd jól visszaemeli az orvosi támogatásokat, és az egyetemek sem fogják visszakapni a magasabb állami támogatást a FER eltörlésével (TFH érvényes a népszavazás, amit alig hiszek), ergo két út áll előttük: vagy állami rendelkezéstől függetlenül megtartják ezeket a dolgokat (legfeljebb másképp nevezik – mondjuk tandíj, és betegellátási hozzájárulás, vagy hálapénz, vagymiaszösz), vagy átmennek társadalmi munkába (sic)! Más út előttük nem nagyon van!

3 Responses to Kurva politika – már megint

  1. tthomas984 says:

    Basszus, te neked hogy sikerült úgy írni politikai bejegyzést, hogy senki nem kommentezett rá?

  2. gerzsonka says:

    Ügyes vagyok! 🙂

  3. linyvetta says:

    Szerintem azért, mert igazság vagyon abban, amit mondasz… Magyarországon egyvalamihez értenek a politikusok, de ahhoz piszkosul, hogy milyen újabb és újabb neveket lehet adni egy-egy adónak. Bár manapság már az adókat is csak “önrész”-nek hívják, úgyhogy tényleg senki ne gondolja, hogy most eltapsolunk pár milliárdot a népszavazásra (úgyis olyan sok van belőle:-)), aztán eljön a kánaán. Lehet gondolkodni, bár az manapság már nem divat…

Comments are closed.