Copy-Paste man

Kopi-Pészt hozzászólás a Tóta W. blogról. Mert nagyon összecseng az én véleményemmel! Azért!

A vizitdíj kapcsán pedig az a meglátásom hogy az emberek azt hiszik hogy jogukbna áll betegnek lenni. A cucializmusban volt ugye tej-vaj kánaán, legalábbis most innen visszanézve sokaknak úgy tűnik. Aztán valahogy az emberek úgy szocializálódtak hogy sültgalambvárás effektus van mindenben. Hát el kéne felejteni hogy betegnek lenni jog. Tíz- ha nem százezrek vannak leszázalékolva feleslegesen, vagy lejjebb százalékolva mint kéne. Tessék tudomásul venni hogy betegnek lenni nem jog hanem majdnem olyan mint az adócsalás. Szív a munkáltató, szív az állam és igazából szív az egyén is. Tehát ha valaki beteg az mindenkinek szívás. De Magyarországon az emberek SZERETNEK betegek lenni! Egy főre jutó gyógyszer, cigaretta, alkohol fogyasztás mind mind vezetők vagyunk a világban. Amúgy is szeretünk panaszkodni, nyomorultnak lenni (vagy legalább annak látszani) hogy panaszkodhassunk. A betegség a jolly-joker ez ügyben. Innentől pedig megint a klasszikus képlet: ha fejben nem változik semmi, akkor az egész marad az a jó kis híg langyoska posvány ami eddig volt.
Tény hogy az átlag negyed óra amit egy orvosnál töltök a 300Ft-ra vetítve egy kezdő mérnök fizetés órabére jön ki, de ezt tekintsük a büntetésnek amiért betegek vagyunk. Tehát ha valaki nem akar vizitdíjat fizetni egyszerű a megoldás: ne legyen beteg. Ezért önmaga tehet a legtöbbet!

3 Responses to Copy-Paste man

 1. Haliaetus says:

  Nem értek egyet!!!
  Az egy dolog, h. a “színvonalas” ellátás anyagi finanszírozása problémás ebben az országban, de ez is a hogyan húzzunk le még több bőrt az állampolgárokról tipikus esete.
  Aki eddig nem fizetett adót, tb-t, stb. az ezután sem fog.
  Aki viszont becsületes az lett ezzel is megszivatva.
  A hazai anyagi színvonalhoz viszonyítva az adók mértéke teljesen elfogadhatatlan, Egyre nagyobb a szegényebb társadalmi rétegek leszakadása, ezzel szemben az utóbbi évben nem sok dolog volt amit a kormány pozitívumként fel tudna mutatni, ellenben lassan a bruttó fizetés vásárlóértéke már lassan a béka segge alatt van.

 2. gerzsonka says:

  Igen! Ezért mindennapos a boltban az

  “- Anya, vegyél csokit!
  – Nincs pénz rá! Ja, és egy kék szofit kérek!”

  jelenet!
  Szóval nekem ne mondd, hogy olyan szarul élnek az emberek! Amíg a cigire van pénz, addig ne panaszkodjon senki! Aztán nézzük a Mariska néniket, akik csak úgy passióból járnak le az amúgy is leterhelt orvoshoz beszélgetni. Lakótelepen élek, tudom, mit beszélek. Valamiért én sosem akartam orvoshoz menni, és nem a vizit-díj miatt, hanem mert jobban érzem magam, ha futhatok, kimozdulok, mozgok! És dohányoztam is, de letettem, és most úgy áll, hogy eszem ágában sem lenne újra rágyújtani!
  A bejegyzésben pedig egy büdös szó nem volt a djurtsány bátsiról, aki bántsa a embereket, mert ez nem az ő dolga! Az a baj ezzel az országgal, hogy fejben nem történt rendszerváltás. Ezzel azt mondom, hogy még mindig mindenki az államtól várja, hogy ellássa őt. Ezt úgy hívják, szocializmus! Hahó! Ebből _állítólag_ nem kért a magyar nép!!!

 3. linyvetta says:

  Nah pont azért, amit Haliaetus (remélem jól írtam a nevét)mondott, kell a magánbiztosítós rendszert bevezetni. Túl sok ember élősködik a rendes (bejelentett) adófizetők nyakán. Meg kéne tanulni, hogy mindenki önmagáért felelős. Amit magadnak félre teszel, abból tudsz gazdálkodni. Ha saját biztosításod van, akkor nyomon tudod követni,hogy eddig mennyi pénzt fizettél be (ergo ebből mennyi jár vissza neked, milyen színvonalú ellátást tudsz magadnak biztosítani). Ezt csak halkan jegyzem meg, biztos mindenkinek új, hogy a jelenlegi rendszerben nem nagyon van lehetőség a befizetett forintok ellenőrzésére. A barátom havi 20-30 ezer Ft-ot fizet be a Tb-re, csak azért, mert ő nem minimálbérre van bejelentve. (kb évente 1-2-szer jár orvoshoz és soha nem több a baja szimpla gyomorrontásnál, szóval az a pénz, amit ő befizet, olyanokat tart el, akik nem fizetnek, nincsenek bejelentve stb… Igazságos ez??)

  Úgyhogy igenis kell valamit csinálni az egészségüggyel, mert így csak elfolyik belőle a pénz!! És senki ne akarjon színvonalasabb ellátást! Mi az, hogy annyi tb-t fizetünk? Hisz az ország fele minimálbérre van bejelnetve? Megnézte már valaki, hogy az a réteg mennyi tb-t fizet? Nem értem. Itt mindenki csak pampogni tud, hogy így rossz meg úgy rossz, meg az én fizetésemből mennyit elvonnak? Akkor hol van az a rengeteg ember, aki nem a valós fizetésére van bejelentve? Ismerek egy párat, gondolom mindenki. Vagy mindenki úgy van vele, amíg az én családomban van, addig nem számít? Hát akkor ne tessék panaszkodni!!!

Comments are closed.