Nem értem

mdaVan ez a lehetőség a kiegészítők megbízhatóságának kezelésére. Valami digitális aláírás, vagy mi a szösz, a firefox támogatja. Már csak azt nem értem, hogy ha én hivatalos forrásból telepítem a kiegészítőket, miért nem írják alá, hogy “helló, mi a mozilláék vagyunk ám, és ez nem fogja bántani a gépedet, legalábbis szándékaink szerint nem, de ha esetleg valami gond lenne, fordulj hozzánk bizalommal, mert segítünk, ha tudunk“. Vagy valami ilyesmi. Vagy ha ez a szokásos – informatikában olykor sallang – szöveg nem is járul hozzá, de azért nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne az addonokba beilleszteni egy pici kis nyúlfarknyi digitális aláírást. Aztán jöhetne egy windows update-nél már ismerős képernyő, és bejelölhetjük, hogy “igen, mindig megbízom a Mozilla Foundation Inc. termékeiben!

5 Responses to Nem értem

  1. Peti says:

    Nem lehet, hogy ezt is valaki 3rd party írta, csak feldobták a mozillás oldalra. Ergo nem vizsgálták be, vagy valami ilyesmi.

  2. Peti says:

    Persze a ? az ott van az első mondat végén, csak ti nem látjátok 😛

  3. gerzsonka says:

    Az oké, hogy egy addon 3rd party, de mind? Vagy csak én használok ilyen non-official kiegeket? És jön a kérdés: ha már a mozilla oldalra felkerül, lehetne valamiféle auditálás a kiengedés előtt… Vagy nem?

  4. gerzsonka says:

    Megint a fránya kérdőjel… Mint amikor sms-t gépeltél az ERŐ segedelmével… 😛

  5. Peti says:

    Lehetni lehetne auditálás, de nincs. Ha nem tetszik, használj IE-t 😀
    (ez még viccnek is rossz, bocs, szar napom volt…)

Comments are closed.