Blog vs. Anti-blog

Született egy blogbejegyzés, és erre válaszként egy másik.

Tóta W. azért ügyes, mert ugyanúgy beszél a túlmagyarkodókról, mint ahogy amazok beszélnek a cigányokról. Erre természetesen amazok első bekezdésben lezsidózzák, majd ugyanúgy folytatják, ahogy hasonló esetben a cigányok tennék. Szép dolog: párbeszéd nincs, csak egymásra fújás anyu szoknyája mögül. Gratulálok! Mintha csak egy anti-fasiszta tüntetést látnánk virtuálisan… A cigányok ugyanúgy kollektíven az egész cigányságra illőnek veszik, amikor valaki cigánybűnözést emleget, pedig intelligens ember tudja, hogy nem erről van szó.

Miért is baj, hogy Árpádunk felemeli a szavát az autógyújtagatók ellen? (Mert azok ellen szól, kár tagadni!) Akinek nem inge, ne vegye magára! Ők magukra veszik! Az, hogy ilyen mértékű sértődést váltott ki, azt jelzi, hogy publicistánk érzékeny pontra tapintott, és bizony van igazság abban, amit Árpád ír, még akkor is, ha adott esetben eltúlozza, és – nem véletlenül – túl provokatívra is sikeredik a dolog. Ez a pszihológia egyik alaptétele!

Abszurd példa következik. Ha valaki azt mondja úgy általában a programozókra, hogy zsugori fasz, és csak ahhoz értenek, hogy kizsigereljék a hontalanokat az utcasarkon, de én történetesen tudom, hogy ez csak a programozók 10%-ára igaz, akkor azt mondom, hogy ez hülye, aztán a többit leszarom! Blogbejegyzés szintjén maximum annyit írnék róla, hogy tessék jobban megismerni a programozókat, mert ez nem fedi teljesen az igazságot!

Persze lehet mondani, hogy itt most nem erről van szó, mert Árpád a MAGYAROKRÓL írt, csakhogy ha valaki ezt gondolja, az önmagában egy bizonyíték arra, hogy sajnos az illető funkcionális analfabéta! Tóta W. Árpád nem a magyar emberről, mint nemzetiségről írt, hanem egy (nem rassz, és nem nyelvi megkülönböztetésű, hanem kultúrális) kissebbségről, akik saját maguk gondoskodtak róla, hogy ilyen kép alakuljon ki róluk. Ebben óriási szerepet játszott a nagy elkúrás a Szabadság téren (gy.k. tévé-ostrom) amit kultúrember nem tesz. Lehet nekem beszélni arról, hogy forradalom, meg szabadság, de akkor sem ez a módja! Vagy ha ezt a módszert választjuk, akkor készüljünk fel rá, hogy bizony aki nem ért egyet velünk, az egy fasznak fog tartani.

Ilyen a világ! Az ember nem attól lesz magyar, hogy általa zsidónak gondolt embereket rúgdos az utcasarkon. Akkor cigány lesz! Olyan cigány, akiről a blogbejegyzés szól.

Tomcat anno tudta ezt, pedig akkor sem volt feltétlen gyurcsány-hívő. Zsidó pláne nem!