Munka

Erre nagyon szükségem van! Karácsonyra is elfogadnám! 🙂

Kedden megyek fel a nagyfaluba. Felvettek a nokiához, szóval dolgozni fogok a finneknek ezerrel. Kooperatív képzés a dolog lényege, és még az ég adta világon semmit nem tudok, hogy mi lesz. Azt tudom, hogy bevackolom magamat leendő sógoroméknál Kőbányán, aztán ha jól teljesítek, főállásba is felvesznek. Az interjú nagyon pozitív élmény volt. Általában az a gond az ilyeneknél, hogy kérdeznek szóban, én meg általában akkor olyan izgalmi állapotban vagyok, hogy az sem jut eszembe, fiú vagyok-e, vagy lány… Honnan tudnám akkor, hogy hogy kell java-ban hello world-öt írni… 😀

Szóval az interjú közepén a srác megkérdezte: “Programoztál már PERL-ben?” (Bazmeg – gondoltam magamban, ebből mi lesz?) “Nem!” feleltem. “Soha?” “Az életben soha!” (És ez igaz volt…) “Remek! Itt van négy feladat. Bármit használhatsz, PERL-ben le kell programozni ezeket a cuccokat, hogy lássuk, mennyire lehet rád számítani önálló munkavégzés címén!”

Elkezdtem vadul guglizni. Perl tutorial. Találtam egyet, hiányos volt, de alapvetően nagyon jól jött. A srác mellettem dolgozgatott – pontosabban velem szemben. Amikor szóltam, hogy kész vagyok, az órára pillantott: “Ilyen hamar? Még lenne 50 perced…” Innentől fogva fantasztikus érzés volt. Az összes feladatot hibátlanul megoldottam egy olyan nyelven, amihez addig hozzá sem szagoltam! Kedden megyek szerződést aláírni. Ezek után nem kicsit voltam feldobva. Már izgulok! Kiváncsi leszek, mi lesz!

Tags: , ,

6 Responses to Munka

  1. gabek says:

    grat! de tényleg. kicsit részletesebben írnál az interjúról? vagy nem szabad? 😉 ha nem, akkor majd egy (2,3,…) sörrel kihúzom belőled… 😀

  2. gerzsonka says:

    Igazából a szokásos “mi célod az életben?”, “van-e rossz tulajdonságod?” rizsa volt a nagyrésze – ezt gondolom nem kell részletezni…

    Aztán jött ez a PERL dolog, mivel az önéletrajzomban beleírtam, hogy önállóan is megállom a helyem. Na ezt akarták felmérni! A meló java-ban megy, mert alapvetően 3G-s alkalmazások, meg minden, ami nokia a platform.

    Szóval a 4 PERL feladat:

    Hello world (ez nem gáz)
    Van egy 10 elemű tömb, amit feltöltünk mindegy, milyen számokkal. Paraméterként kapunk valamilyen számot (ha túl magas, szólunk) és kiírjuk a tömbnek annyiadik elemét, amelyik számot beírtuk.
    Van egy fájl, ami egy mappalistát tartalmaz. Ebben azokat a sorokat kellett kiírni, amiben szerepel a “Nxdertz” vagy valamilyen string. Ha nincs ilyen sor, a progi figyelmeztessen.
    Van ugyanez a fájl, és a backslash karaktereket szóközzé kell alakítani, majd visszaírni fájlba.

    Mindez szűk egy óra alatt, hogy az életben nem nyúltam PERL-hez. Lehetek büszke magamra? 😀

    Ha ennél részletesebben akarod, akkor kénytelen leszel valamikor sörre meghívni… 😛 😉

  3. zedur says:

    Hajaj, lesz ám ereszd el a hajamat abban a nagy faluban :)))

  4. gabek says:

    Lehetek büszke magamra?

    igen! 😉

    Ha ennél részletesebben akarod, akkor kénytelen leszel valamikor sörre meghívni…

    nem a sört elkerülendő 😉 de elég részletes, köszi!

  5. Peti says:

    Nagyon-nagy gratu 🙂
    Egy kalappal az új helyhez!!

  6. Johnny says:

    Régen olvasom a dolgaidat! Gratulálok! Ismét bizonyítottál! Érdemes Rád figyelni!

Comments are closed.