Nu

Megint megindult jobbról az agonizálás, hogy jajj, regisztrált élettársi viszony, milyen rossz is az nekünk… De miért is…?

Ne haragudjon meg senki a kifejezésért, de ősfasz az, aki úgy gondolja, hogy két ember együttélése csak, és kizárólag a házasság intézményével képzelhető el. (Vagy római katolikus, de azokról most itt nem akarok beszélni, úgyis mindenki tisztában van a véleményemmel!) Az indexre belinkelt blogban olvastam egy ilyen “most nagyon benyalunk a jobbosoknak” bejegyzést, mely szerint semmi szükség a registrált élettársi viszonyra, mert akinek fél órát nem ér meg a párja, az kapja be…

Most akkor a kedves blogger ne haragudjon meg, de (khm… fej felemel, szembe néz, torok megköszörül) elmész ám te a jó büdös picsába a hülyeségeiddel!

Tényleg no offense, de ki kért arra téged, hogy TE élj házasság helyett élettársi viszonyban valakivel?

Volt arról szó, hogy mostantól minden pénteken betolja neked egy meleg a lompost?

El kell neked nézned, ahogy két igen ronda leszbikus falja egymást?

NEM! Viszont menjél már, nézzél körül az országban, vagy akár a világban is! A 21. századra a házasság intézménye akár tetszik, akár nem, végérvényesen elavult! Ezen az sem változtat, ha te, vagy akárki személy szerint a boldogságos szüz Máriához imádkozik. (Aki mellesleg magyar volt, mint tudjuk! :P). Láttál már elvált embert, akinek megbicsaklott a hite a házasság intézményében, és ezért nem akarta újra ezt a procedúrát végigcsinálni? Vagy egyáltalán láttál már házasodni készülő párt? Akik 7 hónappal előre elkezdik tervezni, hogy mi módon fog lezajlani az egész, és hogyan fognak (adott esetben) fél millió forint egész számú többszörösének a seggére verni egy éjszaka alatt? Szerintem nem!

Akinek ez nem kell, de jó lenne, ha a közös gyermek után kapnának családi pótlékot, vagy tankönyv-támogatást, na annak szól ez az egész! Nem neked! És ez valóban csak fél óra, és egy közjegyző! Nem pedig a házasság az, ahogyan te próbálod eladni!

Félreértés ne essék, nem vagyok házasság-ellenes, sőt! De ha valakinek nincs kedve hozzá, viszont szereti a párját, akkor milyen alapon tiltsuk meg neki, hogy ennek előnyét élvezze?

6 Responses to Nu

  1. gabek says:

    a tapasztalat azt mutatja, hogy túl sokszor próbálok okos lenni 😉 szóval inkább kérdezek:

    21. századra a házasság intézménye akár tetszik, akár nem, végérvényesen elavult!

    miért is?

    Láttál már elvált embert, akinek megbicsaklott a hite a házasság intézményében, és ezért nem akarta újra ezt a procedúrát végigcsinálni?

    szerinted ebben az esetben tisztán (vagy nagyrészt) maga a házasság intézménye okolható?

    Vagy egyáltalán láttál már házasodni készülő párt? Akik 7 hónappal előre elkezdik tervezni, hogy mi módon fog lezajlani az egész, és hogyan fognak (adott esetben) fél millió forint egész számú többszörösének a seggére verni egy éjszaka alatt?

    tudomásom szerint ez nem kötelező (árukapcsolt ;)), csak így szokták. jól tudom?

    most nem állást foglalni kívánok, hanem mintha kicsit demagógra sikerült volna ez a poszt. ami akár – ha így van – a többi dícséretére is válhat 😉 (valamennyire) így van?

    hozzá tartozik, hogy a belinkelt poszt is megérne egy hasonló kommentet, de ő nem kap 😛

  2. gerzsonka says:

    🙂 Na jo, valoszinu, kicsit sarkosan fogalmaztam! Masodik olvasatra kicsit finomitok rajta, de magam reszerol akkor sem erzem azt, hogy _CSAK_ES_KIZAROLAG_ a hazassag lenne a megoldas ket ember egyuttelesere. Azonban mint mondtam, nem vagyok hazassag-ellenes, sot! Viszont egesz eletemben MAXIMUM egyszer vagyok hajlando hazasodni! MErt ez valami hulye elv, vagy mittudomen… 😉

    NAmost ha valami tortenne, es az elso hazassag nem jonne ossze nekem, valas lenne belole, satobbi, akkor biztos, hogy nem hazasodnek ujra. Viszont ha egy esetleges masodik kapcsolatom lenne, es a parommal tortenne valami, akkor legalabb a korhazban megtudhatom, hogy mi van vele.

    A masik indokom az, hogy a hazassag hagyomanyosan a vallasos ertelmu osszekotese ket embernek. Lehet, hogy ezt rosszul latom, de akkor is igy erzem. 🙂 Ilyen szempontbol sem rossz a regisztralt elettarsi kapcsolat, mert nezzuk meg egy masik olvasatban. Gyakorlatilag ezzel az allam kvazi legitimalja a kizarolag templomban kottetett hazassagot, ami a vallasos embereknek jo, hiszen nem kell kulon allami eskuvot is tartani, azt mar elintezhetik kettesben, a naszut utan. 🙂

    Azt pedig minden tovabbi nelkul elfogadom, hogy nem kizarolag a hazassag intezmenye tehet arrol, hogy az emberek nem hisznek a hazassagban, de azt tudom, hogy nekem is jopar ismerosom van, akik nem hazasodnak, mert nem akarnak, feleslegesnek erzik, satobbi. Viszont elettarsi viszonyban elnek, es meg ha nem is az anyagi vonzata a dolgoknak, hanem a 120 torvenybol mondjuk 10 elonyosebbe teszi az eletuket, akkor az mar jo.

    Igazabol lehet, hogy demagogra sikerult a poszt, de megvolt az okom (te is olvastad :)) Btw. legfokepp az idegesit ebben a kerdesben, hogy mar megint a melegek! Miert arra kell egybol gondolni, hogy na igy mar a melegek is “hazasodhatnak”? Miert mindig a melegekre kell eloszor gondolni? Miert kell a homoszexualitast mindig eloterbe hozni? Meg akkor is, ha nem errol van szo?

  3. gabek says:

    …a hazassag hagyomanyosan a vallasos ertelmu osszekotese ket embernek. Lehet, hogy ezt rosszul latom, de akkor is igy erzem.

    lehet. én nem érzem annak, talán ezért kötözködtem 😉

    Miert mindig a melegekre kell eloszor gondolni?

    tudod te 😀 politikailag kell.

  4. scout3d says:

    Mosolygós szép estét! 🙂

    Az idézett blog szerzője vagyok…

    Menjünk sorban, jó?

    “Jobbról az agonizálás.” Fenét, ez paranoizálás. 🙂 Ki mondta, hogy jobbos vagyok? Az hogy a jobbhoz kapcsolod a postból kitűnő értékrendet, egyáltalán nem jelenti azt, hogy narancsszínű takaróban alszom. (Megj: rajta vagyok egy konzervatívabb levelőlistán, ahol pont a napokban anyáztak le, mert ott éppen az “imádkozzunk fideszes politikusokkal a haza morális válsága” akció ellen keltem ki.) Szóval szimpla vélemény, ne lássunk bele politikát.

    Az anyázós stílusú részeket átugrom, jó? 🙂

    Nem gondolom, hogy csak házasságban élhet 2 ember egymás mellett. Véleményem van és értékrendem, ami a következő: az ideális az lenne, ha ellentétes nemű párok házasságban élnének (ez még nem homofóbia, ugye? :). Mivel az én ideámból legalább két dolog sérül: a házassági együttélés jobban, néha az ellentétes nemű is, ezért azt mondom: oké, nem jó, de ez van, nem tudunk mit tenni. Nem tartom jónak és nem a szájam íze szerint van, de elfogadom. Amiről az írásom szól, hogy az élettársi kapcsolat ne legyen közel egy szintre emelve a házassággal, mert az viszont nem jó. A miérteket lásd abban az írásban, illetve a fórumkommentárokban.

    Egyébként az ősfákon és a római katolikuson kívül meglepődnél, milyen sokan gondolják így. Pl mohamedánok, reformátusok, hit gyülisek, vallás nélküli konzervatív emberek, stb…

    Ami a melegeket és a lompost illeti: tudod, mit nem értek? Miért (és a postom fórumában is gyorsan erre váltott át a téma) gondolja bárki, hogy az írás a melegekről szól? Fenét, abszolút nem. Semmi köze hozzá, nem érdekel, a hetero kapcsolatok kapcsán nem értek egyet ezzel a sztorival (megjegyzem, igen, a melegeknél sem, csak nem erről írtam).

    No még két dolog:

    1. Az esküvői dínom-dánomot és a házasságkötést válasszuk már külön. Ha a banzájt lehagyod, máris kapsz egy olcsó és rövid ügyintézést, ami ugyanaz, mint a most tervezett dolog. És kész.

    2. Ama bizonyos leáldozóban lévő házasság intézmény pl az Egyesült Államokban újra felfelé tart, egyre többen kötnek.

    Köszönöm, hogy végigolvastad.

  5. scout3d says:

    ui: ha megnézed az új blogtémámat, azzal meg gazdaellenes mocskos zsidó nagytőkés vagyok? 🙂

  6. gerzsonka says:

    Palinkas jo reggelt! 🙂

    Ismet megjegyzem, hogy kicsit kikeltem magambol, a hangvetelert elnezest kerek, meg mar latom is, hogy mi volt a demagogia reszemrol, viszont velemenyem nekem is van. 😉

    Azzal valoban nem ertek egyet, hogy az elettarsi kapcsolat szinte egy szinten legyen a hazassaggal. Viszont azzal abszolut nem latok semmi gondot, hogy immaron elismerik a regisztralt elettarsi viszonyt. A tobbit korabban kifejtettem az elozo kommentben.

    ui.: Igen, mocskos zsido nagytokes vagy, de ez mar termeszetes lehetne neked! 😛 😉

Comments are closed.