Igazoltatas

Jajj, azt meg nem is mondtam, hogy a kozelmultban bunozonek neztek.

Allok a Kalvaria ternel, varom a 9-est. Este fele volt, tgyurcival valo legutobbi sorozesunk utan. Ahogy ott alldogalok, latom, hogy kozvetlen elottem a buszsavon elhalad egy rendor auto szepen, lassan. Mennek 50 metert tovabb, es ekkor mint az orult elkezdenek visszatolatni. Valahogy megereztem, hogy engem keresnek, tehat kivettem a fulbevalomat, amin radio szolt, es lathatatlanul elkezdtem elokesziteni az igazolvanyomat.

Igy lenne otosom a lotton! A kovetkezo parbeszed zajlott le:

– Jo estet kivanok!
– Jo estet.
– Igazolvanyt! ( … kerek, akarta mondani, csak szoritotta a kabat, ezert az nem jott ki.)
(atadtam)
– Megtenne, hogy kigombolja a kabatjat?
(kigomboltam – enyhe wtf-fej reszemrol)
– Kes, szuroszerszam van maganal?
– Nincs.
– Barmilyen mas fegyver?
– Nincs! (Wtf-fej fokozodik, ezt zsaru is latja, de nem szol semmit.)
– Kabitoszert fogyaszt?
– Nem szokasom. (Minek terheljem azzal, hogy most is massziv drogozasbol jovok eppen?)
– Csak mert telefonalt egy no, hogy itt valaki mutogatta magat, es a szemelyleiras pont magara illik: derekig ero nagy kabat, hosszu haj, senki mas nincs itt, aki ilyen. (Ertem, budapest kisvaros, es a korozott bunozok gyanutlanul radiot hallgatnak a buszmegalloban, hatha a rendorok nem talaljak meg. Vilagos!)

Varakozunk. A kollega kozben beolvassa az adataimat. Kozben a mellettem allo rendortol meg futja egy bajsza alatt elmormolt “adja az isten, hogy ne on legyen az” frazisra. Azert boldog voltam, hogy a magazast meg nem adta fel. Negativ. Igazolvany vissza, viszlat. Mogotte pont befut a 9-es. Legalabb jol elvoltam, amig megjott! Ez is valami! 🙂

Blogged with Flock