Bazmeg!

Rakeresek a MultiColumn ListBoxra C#-ban. Kijon egy talalat, ahol hencegnek a lap aljan, mekkora C# arc a cikk iroja, de a peldakodok VisualBasicben vannak, aztan megnezem a lap cimet is. VBDotNetHeaven.com. Baszki! Vegulis mindegy, mert ugyanaz a framework fut mindketto mogott, de attol meg nem szeretem a VisualBasic-et.

Eleve nem lehet jo nyelv, ami Case-InSensitive. Nem jo, ha az ember megszokja, hogy az arvizTuroTukorfurogep, es az ARVIZTUROTUKORFUROGEP ugyanaz a valtozo! Rossz kodolasi szokasok alakulnak ki, aztan sziv derekasan, amikor esetleg java, vagy neadjisten C ele kell ulnie! Masfelol az OOP metodika valtozok nevadasanal ugye az, hogy kisbetuvel kezdunk, es szavak hataranal van egy nagybetu. Ezt magyarazd meg egy Pascal/VB fannak… :brr: Tudom, amikor meg pascaloztam, nekem is teljesen esetleges volt, mikor irtam i-t, vagy I-t, vagy iii-t, vagy iIi-t. Ja, igen: akkoriban meg lusta voltam elnevezni a valtozokat. Masnak is olyan sok i, j, k, ikk, meg ahasonlo valtozo nev van a fiatal-kori programjaiban?

Szoval csak annyit akartam mondani, hogy a VB, es a Pascal (beleertve ezek minden szarmazekat) nem igazi programozasi nyelvek. Csak jateknak jok, masra nem. Pont.

Blogged with Flock