Tibet

Alszentnek tartom a vilagot!

Tibetben 50 eve elnyomas van, nem tegnap kezdodott! Az, hogy most Pekingben olimpiat rendeznek, es a bekes jatekok legnagyobb hagyomanyat ott unneplik, nem valtoztat a helyzeten! Nem akkor kellene Tibet-partinak lenni, amikor olimpia van az elnyomoknal! Akkor kellene Tibet-partinak lenni, amikor rengeteg mas dolog tortenik a vilagban!

Miert kell egy verbe folytott tuntetes, es egy olimpia egyuttallasa ahhoz, hogy az emberek eszrevegyek, valami nincs rendben a Himalajaban? Aki a kovetkezo (korulbelul) 100 napban Free Tibet polot vesz fel, azt en nem tudom masnak tekinteni, mint konzum-idiotanak. Amikor nagy botrany van, akkor tudnak ra figyelni, igen. Ez azonban sajnos nem tobb, mint a South Parkban lathato “minden-nap-masert-tuntetunk-mert-olyan-kedvunk-van” effektus!

Legyen Free Tibet polo az embereken az olimpia utan! Vonuljanak fel osszel ertuk! Utaljak akkor Kinat!

Vagy ha annyira akarjak Tibet szabadsagat, ne vegyenek Kinai import arut! Ugye az mar nehez lenne? Mert akkor sajat egzisztenciajukat is fel kellene adni! Az pedig nem konnyu! Sokkal konnyebb menni a tomeggel, es akkor kiabalni, amikor mas is! Csakhogy annak nincs foganatja! Kina attol nem vonul ki az orszagbol, mert nehany idiota nyugaton free Tibet polokban jar, es ezzel amolyan ujhullamos divatot teremt! Csak akkor, ha valoban fenyegetve erzi magat valami miatt! Ezt pedig csak bojkott, vagy valamilyen komolyabb politikai nyomas-gyakorlas tudja elerni, nem holmi felvonulgatas!

Blogged with Flock

3 Responses to Tibet

  1. Pingback: Ellentmondas « GerzSonka dolgai

  2. Ol' Friend says:

    Amig Kinaban kommunizmus van, addig “szerencsetlen” szerzeteseket halomraölik. (Hmm… nehez ekezetek nelkul irni, de emlekeztet a jo oreg C64-es idokre 🙂 Mert hat azok a csunya szerzetesek folyton belepiszkitanak a kinai vezetok eletebe. Meditalnak, meg zarandokolnak, meg neha elfogadjak az ennivalot, amit esetleg adnak nekik, hogy a tigrisek befogadasarol ne is beszéljek! Szegenyek nem tudjak, hogy mindez kormany- sot, Kinaellenes cselekedet!
    Remelem, elobb-utobb rajonnek, hogy ez a modszer mar lejart, es levaltjak a PF vezetoket!

  3. gerzsonka says:

    Hello, ol’friend! Regen lattalak!

Comments are closed.