Elgondolkodtato

Az elozo post (e pillanatig) utolso (tehat harmadik) kommentjeben levo ORTT elemzes egy erdekes kerdest vet fel bennem! Miert van az, hogy rettenetesen alszentek a dontobirak a musor-sugarzasi felteteleknel? Mire gondolok?

Ha az egyik kereskedelmi csatorna foben jaro bunt kovet el (mondjuk elhangzik egy izlestelen poen valamelyik musoraban), akkor az ORTT elsotetiti fel orara. Teszi ezt azert, mert megsert egy nepcsoportot, vagy elfogultnak tunik politikailag, vagy akarmilyen indokkal. Ugyanugy nem lehet olyan filmet leadni este 10 elott, amiben elhangzik egy bazdmeg. Ezert kell szarracsapni a filmeket uj szinkronnal a regi klasszikus kivalo helyett, vagy erthetetlenne vagva, amit az RTL kezdett mostanaban (a Hatodik Napon volt ebbol egy kivalo pelda, ahol a cselekmeny nem volt ertheto emiatt). Ha viszont fomusoridoben levagott testreszeket, halalra kinzott allatokat mutogatnak, az ORTT hozzajuk sem nyul! Sem penzbuntetes, sem sugarzasi jog megvonasa, semmi!

Ilyen szempontbol a primet az USA viszi, ahol egy csajnak mutattak a meztelen hatat, es megbuntettek a csatornat, mert karosan hat a gyermeki fejlodesre. Persze az esti hiradoban ott is a legkulonfelebb borzalmakat mutogatjak… No comment.

Mikor ebrudaljak mar ki a sok dilettanst (ertsd: ismerosok ismeroseit) az ORTT-tol? Csak koltoi kerdesnek szantam, a valaszt termeszetesen tudom. 🙁 Akkor, amikor a magyar filmezes ismet vilagszinvonalu lesz, es senki nem kovet el olyan borzalmat, mint a kis vuk.