CopyPaste

Felig-meddig kopipeszt bejegyzes kovetkezik, mert Hozzaszolo a szivembol beszelt!

Na, Londonban élek sok-sok éve, hadd öntsem ki lelkem. 😀
– Jobb az eü. alapellátás, mint itt (bizony!)
– Közbiztonság is jobb (sokkal)
– A fesztiválok egyszerűen zseniálisak (bárcsak ott lehetnék mindegyiken)
– Tisztaság/Higiénia
– Tudtátok, hogy világelsők vagyunk nyavaja-megelőző-ingyenes-vakcinákban?
– Nincs mindent beborító mocsok/szemét az utcákon (amit otthon szemétnek neveztek, azt itt egy fiatal pár 2 perc alatt ledobálja a földre, és ráágóóó mindenütt) – bár takarítanak reggeltől estig.
Pár dolog Párizsból:
– Végeláthatatlan illegális bevándorló/hajláktalan hegyek az utcákon
– Bunkó sofőrök (mintha csak otthon lenne az ember)
– Mindenki bunkó, helyesbítek.
Amin mindenképpen változtatnotok kellene, az a hozzáállás a dolgokhoz. Lehet szidni az államot, az éppen aktuális miniszterelnököt/polgármestert/ügyeletes sztárt a gondok miatt, de csakis az átlagemberek azok, akik változtatni képesek környezetükön. Az állam ehhez meg fogja adni a segítséget, de ehhez konkrét tervekkel kell előállni, és csak utána lehet tartani a markokat.
Rengeteg helyen lehet itt megunt dolgokat csereberélni, senki nem önzőzik, nincs acsarkodás, mindent lehet ingyen, mert mások megengedik. Ha Ti is engedtek, nektek is könnyebb lesz, ígérem.
Példa.
Beszélgessetek a szomszédokkal, hogyan lehetne felújítani a sarki játszóteret. Jani tudna hozni kék, Sanyi piros festéket, hogy lefessétek a régi hintát. Józsinak van egy kis építkezésből maradt homokja, Pistinek van néhány régi fája -> kész is a homokozó. Mari és Julcsi meg sütnek pitét (és hoznak sört), hogy a dolgozó férfiak erőre kapjanak. Na hogy hangzik?
És nem kell leharapni a fejem, ez egy teljesen normális dolog nyugatabbra, lehet így is tenni.
Vagy lehet folytatni a tüntetést/gyilkolást/egymás megkeserítését, a frissen lerakott utcakő kitépését, amit a Ti pénzeteken építettek, és a Ti pénzeteken fogják rendberakni.
Minden nap szívem szakad, ahogy látom, hogy teszik tönkre azt a gyönyörű országot saját szülöttei, és nyomatékosan NEM CSAK a politikusokra gondolok, hanem Rátok!
Kérlek gondolkodjatok!

Gyonyoru! Ehhez igazabol csak annyit fuznek hozza, hogy egyfolytaban hallja az ember az idosebbektol, milyen jo is volt, amikor meg az atkosban az emberek torodtek egymassal!

Az senkinek nem esik le, hogy ez azert volt, mert az emberek kerestek, mi az, amibe az allam nem szolhat bele. Azt pedig szerettek volna jobba tenni, es egyaltalan nem az allamtol vartak segitseget, mert tudtak, hogy egy vegletekig burokratikus rendszertol nem varhatjak el, hogy megoldja a gondjaikat.

Mindezzel egyutt amikor jott a rendszervaltas, es a baromi nagy szabadsag, elfelejtettek tajekoztatni az embereket arrol, hogy rendben, hogy most szabadok, de bizony a szabadsag mindig kotelezettseggel jar! (Ez Antall kormanyanak egy felbecsulhetetlen mulasztasa, kar tagadni!) Felelosseget kell vallalni a sajat eletedert, a sajat kornyezetedert, a sajat vilagodert!

A Kossuth teren nem fogjak jobba tenni az eletet senkinek, mert nem tudjak, nem is tudhatjak, mire van az egyeneknek szuksege! Fel kene fogni vegre, hogy az allam iranyito szerepet el kene felejteni.

Eligazit, segit, ha kell! Ha vegre csak ezt varnank el az allamtol, viszont ezt kompromisszum nelkul, es minden iranyitasi szerepet (lakokornyezet szebbe varazsolasa, egeszseges eletmod – hadd “haljon ehen” az orvos, emberseg masokkal, a kornyezetunkkel szemben) magunkra vallalnank, ez az orszag hamar meg feljebb juthatna a rangletran!

Nem politikusok kellenek hozza! Nezzuk meg azokat az orszagokat, ahol a politika tulzottan atveszi a hatalmat az emberek mindennapjai felett! Kuba. Iran. Torokorszag. Kina.

Tegyuk fel magunknak a kerdest: Valoban olyanok akarunk lenni, mint ezek a nepek? Vagy inkabb szeretnenk azokhoz hasonlitani, ahol a napi politika csak egy elenyeszo szosszenet a hirek kozott? Mondjak ilyet? Peldaul ilyen Szlovakia! Igen. Ok azok, akik bevezetik az eurot jovore.

Blogged with the Flock Browser