Tisztelt Fodor Gabor, elnok ur

Szimpatikus volt nekem kornyezetvedelmi miniszterkent! Vegre felemelte a szavat, es olyan evtizedes ugyek vegere kivant pontot tenni, mint a Raba rendszeres habzasa. Mar-mar hajlamos voltam elhinni, hogy on szakember, es jol csinalja, amit csinal.

Tevedtem! Ezert elnezeset kerem!

Ennek az orszagnak – az On szavai szerint – olyan emberre van szuksege, aki nem foglalkozik a neppel. Akit nem az vezet, hogy ujravalasszak, akit nem erdekel, hogy Marika neni a nyugdijabol nem tud kijonni, aki csak szamok, es grafikonok szintjen latja az orszagot. Nincs szuksege nepszerusegre, az sem baj, ha az utcan lekopik – bar idealis az lenne, ha a gyarlo kozember a kozelebe sem tudna jutni, igy a vezeto megmenekulne a velemennyilvanitasok viselesetol, es egeszsegesen tudna vezetni az orszagot, egy olyan kanaan fele, amikor majd mindenkinek jo lesz, es euroval fizetunk, es orom, es boldogsag lesz az orszagban!

Tisztelt Fodor ur! Volt mar a tortenelemben, aki igy kepzelte el adott orszag vezeteset. Csak meg vagyok dobbenve, hogy ezt eppen az on partja felol hallom.

Az ilyet diktatornak hivjak.