Telitett utak

Hamarosan meg arra is van esely, hogy teljes hosszaban megepuljon a Budaoestet elkerulo ut. Elemzok azt allitjak, mar akkora az auto-tomeg a fovarosban, hogy az elkerulo ut nem sokat segit. (Megjegyeznem, hogy ha vegignezunk a Hungaria koruton, ott hetkoznap 3 autobol ketto kamion, es ezek tranzit-forgalmat bonyolitanak. (Ja, igen, az okos szoci otlet: legyen szombat delben a kamion-stop. Nem fizettek le senkit. Aaa, dehogy!) Lenne par javaslatom, ami mar sokakban felmerult, de ha nehany even belul bevaltanak, kozlekedesi szempontbol elhetobbe valna a varos.

  • Dugodij. Nagyon magas dugodij! Hogy a Hungaria, vagy a nagy korut legyen-e a hatar, azt majd az okosok eldontik. (Szerintem a Hungaria korut. Ha valaki a belvarosban autozni akar, fizessen!)
  • A BKV megtisztitasa, az utasok bejelenteseinek komolyan vetele, az agressziv faszkalapok azonnali felfuggesztese, bizonyitas utan elbocsatasa.
  • Bicikliutak.
  • A fovaros legalabb reszben szalljon be a BKV finanszirozasaba, az igy jott plusz osszeget forditsak a berletek aranak nehany szazalekos csokkentesere. (Eleve: ha igaz az, amit a szakszervek mondanak, hogy a fovaros evi 0, azaz nulla forinttal tamogatja a BKV-t, akkor eroteljesen something’s wrong erzesem van)

Hirtelen ennyi. Gondolom ha errol lenne nepszavazas, eleg sokan allnanak melle! Jo, az autoba gyogyult felsobbrendu seggfejek a dugodijat ellenzik. Ok inkabb szeretnek annyi benzint elpofogtetni reggel munkaba menet, amennyibol en megfordulok a Budapest-Veszprem tengelyen.

Nem ertem. En egyszer kerultem dugoba, mert vasarnap este voltam kenytelen hazajonni a 7-es fouton. Majdnem agyergorcsot kaptam. Ezt komolyan jobban elvezni lehet, mint azt, hogy felpattanok a metrora, es 20 perc mulva otthon vagyok? Tenyleg nem ertem!

2 Responses to Telitett utak

  1. gabek says:

    Ja. Nem tudom, hogy én lettem-e igényesebb, de mostanában kifejezetten feltűnt, hogy mennyire durva 1-2 BKV jármű állapota. Nem tudom, hogy az ANTSZ-t érdekli-e ilyesmi, de némely – főleg plüss – ülés elegendő mintát tartalmaz egy nagyobb kisváros összes éttermének bezáratásához. Az a durva pl, hogy mikor megvették a Volvo buszokat, mindenki örült, hogy na végre, valami pozitív változás – erre mostanra ezeknek az ülései a legocsmányabbak. Egyáltalán nem tarthatók tisztán (legalábbis az eredetileg kék ülések inkább barnába forduló árnyalatai nekem ezt sugallják), inkább minden utasból magukba szívnak valamennyit.
    És persze bicikliutat, bicikliutat, bicikliutat!!!!!!

  2. gerzsonka says:

    Nem te lettel igenyesebb! 😉
    Egyebkent igen: bicikliutat, bicikliutat, bicikliutat!!!!!!

Comments are closed.