Szellemi fogyatekosok balja

Akar tetszik, akar nem, ilyen gazdasagi helyzetben a kormany tavozasa bedontene az orszagot. Ez nem vita targya, ez teny. Csak egyes szellemi fogyatekosok nem kepesek felfogni. Sajnos. Ha elmulik a recesszio, lehet megint emberkedni. De addig javaslatokra van szukseg, hogy mit kene tenni. Ertelmes javaslatokra. Nyugdij befagyasztas, tizenharmadik havi nyugdij megvonasa, adokedvezmenyek visszavagasa, nem adozo polgarok tokeinek satuba fogasa. Barmilyen ehhez hasonlo javaslat oke, de konyorgom: ilyen gazdasagi kornyezetben adocsokkentesrol beszelni ellentetelezes megnevezese nelkul??? Melyik fatoku barom talalta ezt ki?

Felreertes ne essek: lehetne adocsokkentes ellentetelezes nelkul (ertem ellentetelezes alatt a vizitdijat, a fizetos felsooktatast, az alacsonyabb realerteku kozalkalmazotti bereket, tehat mindent, amit az atlag ember megszoritaskent el meg) csak akkor ne panaszkodjon senki a deviza-hitelenek a torlesztoreszletere.

Egyre inkabb el bennem, hogy erdemes lenne kotelezo olvasmanynak adni a kommunista kialltvanyt, mert akkor legalabb az emberek egy resze tudna, es elfogadhatna, hogy az, amit most orban viktor partelnok, orokos miniszterelnok ur, Thurmer Gyula es Tomcat/VonaGabor/Jobbik emberek akarnak, az vegytiszta szocializmus. Csak ok maskepp hivjak.

Maskulonben mi magyarazat van arra, hogy a modern europai ertelemben vett piacgazdasag minden elemet elutasitjak, csak azert, mert gyurcsany csinalja. 😀