Eger

Kicsit alsagosnak erzem a magukat korhazvedoknek nevezo tarsasag hozzaallasat. Siratjak a tobb tiz eves munkaviszonyukat, meg ez, meg az. Nezzuk, en mit lattam a dolgokbol. Elore bocsatom, nem nezek TV hiradot. Tobb mediumbol is probalok tajekozodni, de az rtl klub, es tsai nincsenek koztuk. Persze a tevedes jogat fenntartom, mivel elkepzelheto, hogy nem jutott el hozzam minden informacio, de vegulis ez csak egy blog.

Szoval megvolt a lehetoseg, hogy a dolgozok alairjak a szerzodest az uj uzemeltetovel. Nem tettek meg.

Persze igy elvesztik a kozalkalmazotti statuszukat, de konyorgom: most tenyleg azert sirnak az emberek, hogy nem lehetnek kiszolgaltatva az aktualis politikai rendszer kenye-kedvenek, es nem elsokent erzik meg a letezo legkemenyebben, ha szukebbre kell huzni a nadragszijat?

Nem.

Ezek az emberek azt fajlaljak, hogy a mara magyarorszagon teljesen elfogadotta valt rendszerbol kiesnek. Tehat: egy orvos minden tovabbi nelkul tarthatott maganrendelest a korhaz epuleteben a korhaz eszkozeivel ugy, hogy nem kellett semmi fele berleti dijat fizetnie. Ez magankezben termeszetesen megszunik.

Egy kozalkalmazott megteheti, hogy kenopenzt fogad el (itt nevezzuk halapenznek) mert teljesen elfogadott, hogy itthon a kozalkalmazottak korrumpalhatok. Ha egy maganceg alkalmazottjarol derul ki, hogy piszkos penzt fogad el adomentesen, akkor orulhet, ha nem veszti el az allasat.

Ez az, amit az egykor volt kozszolgak siratnak.

Hogy a magantoke ellen tiltakoznanak olyan harcosul? Mert az csak nyeresegre jatszik? Persze-persze. Es az allam meg vesztesegre, mi? Morzsolgassak ezt a mantrat a bajszuk alatt, es talan egyszer maguk is elhiszik. Ez akkora faszsag, mint egy haz. Foleg a jelenlegi rendszerben a maganceg nagyobb letbiztonsagot jelent, mint egy allami szervezet. Lathatjuk, ha megszoritas van, elsokent az allami cegeknel epitenek le. Nezzuk a Veszprem (mellesleg fideszes, de reszletkerdes) onkormanyzata altal uzemeltetett megyei korhazat. Most vontak be oriasi maganforrasokat, mert az onkormanyzatnak nincs penze ra, hogy onalloan uzemeltesse.

Itt ha problemanak nevezheto, akkor csak egy problema volt: a valtast a szocik vezenyeltek le! Marpedig azok csak korruptak lehetnek. Az mar csoppet sem szamit, hogy a valosagban a masik fel is ugyanakkora szarhazi, es csak a sajatjainak oszt koncot. A lenyeg a marketing. Tehat nem kell bedolni. Aki a Markhot Ferenc korhazban dolgozni akart, az dolgozik is. A hiszti meg mar a gyerekeknel is ugy kezelendo, hogy le kell szarni, mert kulonben latja, hogy ezzel barmit elerhet, es elszemtelenedik.