Obama is the president

Tegnap este magyar ido szerint 6-tol hivatalosan is az egyesult allamok tortenelmenek leg “rock-sztarosabb” elnoke megkezdte palyafutasat.

Altalaban nem erdekel a kulpolitika, nem is szoktam irkalni rola, de valami erdekes dolog ment vegbe az egyesult allamokban. Ha nekem valaki 4-5 evvel ezelott azt mondja, hogy az egyesult allamoknak fekete boru elnoke lesz ugy nagyjabol 2050 tajan, akkor lehet, hogy fuldokolva rohogtem volna ki! Mar az Otodik elem cimu filmben is aranyos poen volt a fekete elnok, pedig az a 23. szazadban jatszodik, es a film alig tobb, mint 10 eves.

Ket dolog lehet ezek utan. Az biztos, hogy Obamara rettenetes teher nehezedik, hiszen minden szavazoja csodat var tole, ezt persze mindenhol elmondjak. Tobb, mint 70%-os nepszerusege. Tehat:

  1. Valami erdekes modon kepes lesz stabilizalni a gazdasagot, es az elotte allo 4 evben elhiteti az emberekkel, hogy lehet jobb fold is, ahol elnek. Ez nem lenne hulyeseg, mert folyamatosan azt kommunikalja, hogy a valtozas “bennetek van”. Ilyen szempontbol kicsit emlekeztet a mi magyar narancsunkra uj magyarorszag kampanyunkra.
  2. Az lesz, mint itthon: a republikanusok keresztbe fekszenek az uton, es mindent megtesznek, hogy Obama nepszerusege valahova a beka segge ala sullyedjen, es lehetoleg ne tudjon csinalni semmit. Ez a mediaval nagyon konnyen elerheto, es tudjuk, hogy az Egyesult Allamoknak van a legbrutalisabb agymoso gepezete.

Kivancsi vagyok, mi lesz. Erdekes lesz 4 ev mulva visszatekinteni ezekre a napokra.