Nagybevásárlás

A nagybevásárlás (így, egybe írva) általában akkor válik esedékessé, amikor az ember leugrik a boltba, hogy vegyen egy-két dolgot a vacsorájához, de aztán nem fér bele a kosárba, amit haza kell cipelnie. Pedig tényleg a legszükségesebbekre korlátoztam a dolgot. Hamarosan muszáj lesz…

Eztán hazajöttem.

Egy fej hagymát felkockázva megpároltam olajon, majd hozzáadtam kis darált húst. Sót is tettem bele, amúgy érzésre. Amikor minden hús megpirult, takarékra vettem, és fedő alatt saját levében párolni keztem. Elővettem egy deszkát, és két kisebb fej paradicsomot felkockáztam, és szépen hozzáadogattam a hagymás húshoz. Ekkor visszaraktam a fedőt, majd tovább pároltam. Elővettem a sűrített paradicsomot, és beletettem. Csipetnyi cukor nem fog ártani neki, így az is mehet. Természetesen izlés szerint só, bazsalikom, oregano. Összekevertem, majd még mindig takarékon 5-6 percig fedő alatt, majd fedő nélkül főztem, alkalmanként megkeverve.

Feltettem a tésztát – fél kilóhoz 5 teáskanál só, ez bejáratott, jó módszer a megfelelő íz eléréséhez. Amikor a tészta megfőtt, hozzákevertem az addigra készrefőtt bolognaihoz.

Jó étvágyat hozzá! 😉

2 Responses to Nagybevásárlás

  1. Syng says:

    Nálam, minden étel amit készítek úgy kezdődik hogy:
    -Végy egy sűrítettparadicsomkonzervet!…

Comments are closed.