[Sorozat] Fringe

Tegnap megtekintettem a Fringe pilotjat, mert mar erdekelt, mi az a sorozat, amit J.J. Abrams a Lost utan osszehozott. Gondolataimat a “tovabb” utanra rejtettem, mert spoileres, nem is kicsit, szoval csak sajat felelossegre!

Elorebocsatom, eddig csak, es kizarolag a pilotot lattam, tehat fogalmam sincs, merre fog elmenni a sorozat, de elsore igeretesnek tunik. Alapvetoen az elso jelenet akar az X-Aktakban is megeshetne, a repulogepen furcsan viselkedo utas, elektromos vihar, aztan elolvado emberek… Hm. Hangyanyit undoritora sikerult, szerintem minimum 18-as karikat erdemelne, fogalmam sincs az RTL Klub milyen idosavban, es milyen karikaval vetiti, de hogy en 10 elott nem raknam musorra, az tuti!

Megismerkedunk a foszereplovel is, aki a csinos-de-okos-szoke-no kategoriaba illesztheto be legjobban, kell egy alap motivacio, ami elinditja az egeszet, mi lehet ez mas, mint egy nagyon nagy szerelem, nagyon kollegaval. FBI ugynokoknel ez eleg rossz omen, az epizod vegere ki is derult, hogy miert. A nagy szerelem ugyanis aldozatava valik a virusnak, ami a repulon pusztitott. Kis adalek hozza, hogy a hatterben folyo osszeskuvesben is reszt vett. Az epizod vegere termeszetesen meghal. Meg is van a motivacio, hosnonk miert mondjon igent a nagy-fekete-nemzetbiztonsagos bacsinak a titkos tudomanyok (lasd meg: X-Aktak) nyomozasara.

Orom volt latni a Denethort alakito John Noblet az orult tudos szerepeben, igazi jutalom-jatek volt szamara. Ezek a bomlott elmek ugy tunik, mennek neki. Alapvetoen humor-forrasnak sem utolso, hiszen egy konnyed kis poen neha elkel ilyen kemeny temak melle. A 17 evet dilihazban ulo doki pedig pont alkalmas erre, hiszen a legvaratlanabb pillanatokban tud benyogni valami teljesen oda nem illo dolgot, ami ellazitja a feszultsegtol a fotel karfajat szorongato embert.

A commercial breakeke elotti kis feszultseg-fokozo zenek egy az egyben mintha a Lostbol lettek volna atemelve, nagyon erzodott Abrams keze nyoma.

Osszesegeben tetszett a pilot, szerintem nezni fogom, amig nem valik veresen idegesitove. Ilyen jellegu sorozatnal (epizodikus, hatterben reszeken atvezeto nagy osszeeskuves) egy ido utan tartani lehet tole. Biztato, hogy Abrams azt mondta, olyan befejezest szan a Fringenek, ami akarmelyik pillanatban bedobhato. 13 epizod utan ugyanugy, mint 100. epizodkent. Kivancsi leszek. Ha mast nem is, az utolso epizodot meg fogom nezni! 🙂

Tags: , ,