2006 Április 9

Hofi aznap éjjel halt meg. Szerintem ezt nem bírta a szíve.

De lássuk, mennyire is voltak birkák az emberek, és miért is tapsolt a nagyközönség Rákosi Mátyásnak Orbán Viktornak.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jdimdYuSXQk]

Ha a szocialisták alakítanának kormányt, akkor Magyarországon a nagytőke, és a pénztőke alakít kormányt.

Ízlelgessük ezt a mondatot. Fincsi, mi? Mintha csak Karl Marx szavai csengenének benne; kötelező olvasmánnyá kéne tenni a kommunista kiálltványt. Már Lao Ce is tisztában volt vele, hogy az ellenfelet csak akkor lehet legyőzni, ha megismered. (Már csak azért kellett ezt idefűznöm, mert a kommunista kiálltvány említésére biztos jönne egy sültbolod, aki károgni kezd miatta!) De folytassuk, ne ragadjunk le itt!

Újra fennáll a veszélye annak, hogy be fogják vezetni az egyetemekre, és a főiskolákra a tandíjat.

Továbbra sem vágom, miért gáz az, ha befektetésként fogjuk fel az egyetemi képzést, és miért jó az, hogy az ingyenes képzés miatt boldog boldogtalant felvesznek, és a nagy létszám a minőség rovására megy. Másfelől egy egyetemi docensnek tiszteletdíj kell. Jar-Jar Binks szavaival élve: ahho’ meg guba kell, maxisok! És vajon azt kifizeti? A hallgató, aki utána szarban hagyja az országot, és elmegy külföldre? Nem! Te, aki itt maradsz a szarban.

Hasonló a helyzet a diákhitellel. Körömszakadtáig gáncsolták, és akadályozták. Ugyanígy állunk a lakástámogatással, és az otthonteremtéssel.

Zárójeles megjegyzés, hogy a diákhitelhez jutás feltételei könyebbé váltak utána, de ez igazából csak egy magamfajta liberálbolsevik panelprolinak fontos… 😀

Miközben egyik oldalról azt mondják, hogy 13. havi nyugdíjat fognak adni a nyugdíjasoknak, azt valójában azért adják oda, hogy legyen miből kifizetni a megemelt gázárakat, aminek a haszna mindannyian tudjuk, hova megy.

A Gazpromhoz. Meg a MOL-hoz? Ahogy a Te miniszterelnökséged idején is. Mi ezzel a baj?

Ne legyen illúziónk, újra az egész országban, és az egész gazdaságban ez történne, ahogy egyszer már megtörtént.

Az fenyeget minket, hogy egy nem létező problémára hivatkozva esetleg egy újabb Bokros csomag irányába fordítják az országot.

Háááát várni kellett erre a nem létező problémára, de csak eljött… Jobb későn, mint soha. Btw 2002 és 2006 között nem volt megszorítás. Éppen az volt a baj, hogy szórták a pénzt a költségvetésből minden faszságra.

Egyébként a faszi tényleg mond okos dolgokat, csak annyi blőd faszság közé bujtatja el, hogy igazán figyelni kell rá… Például amikor a magyar kivéreztetett gazdákról beszél. Ugyebár tetszettek volna nem szétverni a TSZ rendszert… De akkor álljunk meg egy pillanatra: mi lenne, ha nem felülről szerveznének ilyen TSZ-eket, mint az átkosban, hanem amolyan demokratikus módon önszerveződő vállalkozások gyanánt. Hogy akkor meg kéne osztani a bevételt? Tessék mondani: a multik hogyan működnek?

Nagyobb szervezet, komolyabb anyagi háttér, nagyobb kiszolgálható piac, több bevétel, nem? Tegyük fel, hogy Gyurinak szüksége van kaszára, hogy leírtsa a parlagfüvet. Béla ad neki kaszát, de cserébe megtehetné Gyuri, hogy segít megkapálni az epret, mert ugye Margitkának nagyon fáj a háta. Ha ezt tovább fejtegetjuk, beszállhat a buliba Berci, akinek rotációs kapája van, vagy Ernő, aki tud hozni kompresszort az öntöző-rendszerhez.

Ha egy falu összes gazdája egybegyűlne, és azt mondanák, hogy mostantól minden ököritófülpösi munkára képes legény, és leány, aki a falu sorsa iránt elkötelezett, dolgozni kezd az Ököritófülpös Földművelő Társulásban, akkor mit mondanának a politikusok? Semmit. Viszont Ököritófülpösön minden egyes férfi, és nő érezné, hogy végre tesz valamit a boldogulásáért, és nem kell az állami támogatás értékének háromszorosát elpöfögni gázolajban, míg feljutnak a fővárosba a traktorokkal. És nem mellesleg összedobva a pénzt egy ilyen társaság hivatalos formába öntéséhez még talán traktorra is lenne pénz, amit a gazdák közösen használnak. Ez lett volna a TSZ rendszer, csak azt felülről szervezték, mert oroszéknál úgy szokás. Úgy tűnik, nem különbözünk az oroszoktól. Ezért tudtak minket etetni a kommunizmus névvel ellátott tündérmesével, amihez a szocializmuson át vezetett volna az út, csak nem értük el soha… Mert ahhoz is hülyék vagyunk. Bezzeg az amcsiknak sikerült a Star Trekben.

Persze tudom, ez faszság. Azok a gazdák egy másik világban nőttek fel. Számukra teljesen abszurdum, hogy valamit NEM a politikusok, vagy a pártkáderek mondanak meg. Az, hogy önálló problémamegoldás, ma Magyarországon nem létező fogalom sajnos. Hibáztatni könnyű, tenni a megoldásért luxus. Az nem lenne magyar módszer. Az inkább nyugat európai lenne, az meg nekünk nem fekszik.

Ezért tart itt ez az ország. Nem Orbán Viktorok, Gyurcsány Ferencek, vagy Bajnai Gordonok teszik ilyenné (bár ők is tesznek azért érte), hanem azok, akik elvárják, hogy a “Mit tegyünk?” kérdésre Orbán Viktorok, Gyurcsány Ferencek, vagy Bajnai Gordonok feleljenek!

Tags: , , , , , ,