Death Rally

Gyermekkorom egyik meghatározó játéka volt a Death Rally. Órákon át képes voltam nyomulni vele, minden egyes milliméterét megismertem a pályáknak, minden ellenfél nevét kívülről tudtam, és maga az eredeti verzió eddig tartja a leghosszabb ideig a gépemen tanyázó játékprogram személyes csúcsát. Hogy kifejezőbb legyek, a 99-es megjelenése után szinte azonnal elkezdtem játszani vele, és még két évvel ezelőtt is elő-elő vettem.

Ideje volt hát egy feldolgozásnak.

Amikor megláttam a “kölcsönzőben”, nem hittem a szememnek! Azonnal letöltöttem, és jó egy órát nyomultam is vele. Ismét visszatért az az érzés, ugyanaz a fejlesztgetési mánia, ugyanazok az impulzív, egy-másfél perces versenyek, csak még feljavított grafikával, és kibővített lehetőségekkel. Azt hiszem, nyugodt szívvel mondhatom, hogy egy álmom vált valóra, pláne ha hozzávesszük, hogy ezt is a Remedy csinálta, tehát tudták, hova kell nyúlni – ha az eredeti Broderbund banda összeállna, és felújítanák a Stunts-ot, talán akkor söpörne rajtam végig hasonló érzés. (Igen, tudom, hogy van Trackmania, de az valami más! Látszik, hogy az eredeti alkotóknak köze sincs hozzá, a DR pedig minden ízében az eredetit idézi fel!)

Persze eltávolításra került a felesleges toplista, a helyét valami laza képregényes sztori vette át, de egyáltalán nem bánom. Az említett képregényben feltűnő George Lucas-forma maffiózótól egyébként is leestem a székről nevetés közben.

Ilyen élmények után, és látva, hogy Steamen akciósan csak 7 euro volt, muszáj volt szülinapoznom egyet. Nem bántam meg! Első igazi vételem a Steamen egy sokszorosan megtérülő befektetés. Még akkor is, ha csak az emlékek felidézését számítjuk. A Portal ugye nem számít ide, mert azt ingyenesen kaparintottam meg valami akció keretein belül.

Tags: , ,