Sajtó-merítés

Tél tábornok tisztelettel

‎”Idén már másodszor dicsérik meg az alkalmatlanságukat bebizonyítókat. Január közepén, amikor szerény mennyiségű hótól bénult meg a főváros, mert csak a járművek felét vetették be, még csak nevettünk azokon az indokokon, amivel mindezt magyarázták, majd bezsebelték a főpolgármesteri hivatal illetékeseinek dicséretét. Hogy most a zsigerekbe ivódott szervilizmus, a túlzott tekintélyelv generálta félelem, a valóságtól való totális távolságtartás, netán a józan paraszti ész teljes hiánya volt-e az oka annak, hogy Pintér Sándornak senki nem súgta a fülébe nyilvános tájékoztatóján, hogy „Miniszter úr tisztelettel, ne tetézze a bajt, ne tetééézze!”, azt nem tudom. De kár.”
http://nol.hu/velemeny/varga_g__gabor__tel_tabornok__tisztelettel_

Válasz-SMS a BM-nek

SMS megjott,3x. Benzin reg kifogyott mogottem is. 20 oraja varok. Elore gratulalok, hogy majd egymast kituntetitek.

Blog komment

A legnagyobb probléma a központosítás-mánia. Senki nem mer cselekedni hivatalos minőségében, mert fél, hogy kirúgják, meg kell várni a központi parancsokat a BM-ből. A katasztrófavédelem lefejezése, és politikai kinevezettekkel, haverokkal való feltöltése most bosszulta meg magát.

Miért van az, hogy Németországot, és Ausztriát is UGYANEZ a hóvihar találta be, ott mégsem volt komoly fennakadás?

A rendőrséggel telefon-beszélgetés során azt az információt kaptuk, hogy nem tudnak mit tenni, ők a rendőrség, nem az ő dolguk. A tatabányai laktanyában szintén azt mondták, meg kell várni a BM utasításokat, mielőtt bármit tehetnének, nincs egy őrnagy, aki merne cselekedni saját hatáskörében, pedig a hadsereg korábban, és normál esetben ilyen esetekben automatikus és általános mozgósítást rendelt el – például az árvíz esetén is számolatlanul.

Tags: ,