Tandij

Miskolczi Norbi, a Hallgatoi Onkormanyzatok Orszagos Kornferenciajanak vezetoje erdekesen nyilatkozik – ez a politikailag korrekt megfogalmazasa annak, hogy ossze-vissza beszel!

Azt mondja, nem kene minden heten “reformot” kitalalni, legalabb egy egyetemi kepzes idotartamat (5 evet) meg kene varni, hogy lassunk hatasokat. Nos annyi mar megvolt!

A nepszavazas nem uj helyzetet teremtett, nem kene ugy tenni, mintha az tortent volna, hanem elutasitott egy olyan elkepzelest, ami most osztol kezdett volna mukodni, es visszaallitott egy 10 eve latvanyosan rosszul mukodo rendszert. Kicsit erdekes, hogy Miskolczi 5 eves idotartamra hivatkozik, amikor egy uj rendszer bevezetesenel ok meg sem probaltak 5 evet varni, hogy lassak, mennyiben valtoztatja meg az egyetemeket, az oktatast, a hallgatok osszetetelet, es azok mennyiseget! A rektori konferencia mar a nepszavazas elott is kifejtette, hogy az egyetemeknek uj forrasokra van szukseguk! Ez nem ujdonsag! Sorra koldik el a docenseket, adjunktusokat, akik tudnak is valamit, hogy a helyuket “olcso” tanar-segedek vegyek at. Hogy az uj forrasok kiharcolasanal a rektorok elkovetik azt a szentsegtelen, istentelen, emberhez nem melto, pokoli, sarbadongolni valo, kegyetlen dolgot, hogy leulnek beszelni a mindenkori kormannyal is, hat ez verlazito, keremszepen!

Egy egyetemi diplomat kivano ember ugyan ne hivatkozzon mar arra, hogy “hat lehet, hogy kicsit sargabb, kicsit savanyubb, de olcso“! Arra hivatkozzon a Lidl-ben vasarolo haziasszony, de NE egy allitolagos ertelmisegi!

Az a baj, hogy mindenki felsooktatasban akar reszt venni, de hogy ezert tenylegesen TEGYEN is, az neeeeem!

Csak gratulalni tudok ehhez a gondolkodas-modhoz! Lassan tenyleg sikeresen elerik azt, hogy lehet itt barkinek diplomaja, de ha valoban versenykepes tudast akar, akkor ausztriaba, vagy romaniaba kell utaznia a delikvensnek. Ezen lehetne nevetni, de nem tudok. Ez mar fajdalmas! 🙁

Blogged with Flock