Naptarreform

Vegulis Gergelynek hivnak, vagy mi a szosz! 🙂

Meg kene reformalni az idomerest! Olyan csokevenyes hagyomanynak nevezett dolgok vannak, amiket egy az egyben ki kene irtani belole! Az elso ilyen a teli idoszamitas! Semmi ertelme. Macera, fejfajas, atallas idoigenye, emiatt elvesztegetett termelesi orak evente ketszer.

Persze amikor az oraatallitas eltorleset emliti valaki, egybol az jut az emberek eszebe, hogy az eredeti idopont a teli szamitas. Csakhogy azt egy masik korra terveztek! Alig hiszem, hogy barkinek barmilyen gondja lenne abbol, ha a naptari reform keretein belul a nyari idoszamitas lenne az abszolut idoszamitas! Sajnos koromat megelozo zseni vagyok! 😉 Ha nem utalnam ugy a katolikus egyhazat, elmennek papanak, aztan jol megmondanam a frankot!

Mas: mi lenne, ha a januar, es a december 30 naposak lennenek, cserebe a februar 30, illetve 31 napos lehetne? Ez mar kicsit erzekenyebb terulet, mert akik januar 31-en, vagy december 31-en szulettek, azok elvesztenek a szulinapjukat, es at kene datalniuk magukat januar/februar 1-re, vagy december/januar 30-ra. Ez egy igen komoly problema!

Jo dolog 14-en szulinapozni! 😀

Blogged with the Flock Browser