Labjegyzet a Megegyezeshez

Hogy Fleto csomagja jo, vagy nem jo, ebbe nem mennek bele! Egyreszt mert nem ertek hozza, masreszt annyira nem is erdekel!

Azt viszont mar erdekesnek tartom, es ebben Gyurcsanynak akarmennyire szeretjuk, vagy nem szeretjuk, igaza van: Hol vannak az ellenzeki alternativ javaslatok? Jon a szokasos jatek, hogy ez egy rakas szar, satobbi, satobbi, de hogy jo legyen, azt nem!

– Szerintem neked igy lenne jo!
– NEM!
– Akkor te mit szeretnel?
– Fulladj meg!

Hat igen! Elvegre magyarok vagyunk, nem? Es csodalkozunk, hogy a tobbseg nem szavaz, aki meg szavaz, az higagyu idiota, es adja a lovat az ilyeneket ala, mint fidesz, meg mszp… Sajatos! Csak ne csodalkozzunk, ha ezek utan az orszag szart se er el!

Mas: Tegnap egy beszelgetos musorban egy vallalkozo ki volt akadva, es sorolta azokat a terheket, amiket fizetnie kell, es ezert alig tud megelni. Volt koztuk egy pont: kepzesi hozzajarulas! Feltette a kerdest, ezt neki miert kell fizetnie? O elvegzett egy egyetemet sajat erobol (tanulmanyai mellett dolgozva), megtette azt, ami a sajat boldogulasahoz kell, mert ugy erezte, meg tudja tenni, es szuksege volt ra! Miert fizesse o masoknak, ha neki senki nem fizette?

Egyfelol egyetertek vele, masfelol nem! Nem tudok egyeterteni vele, mert ez is az a tipikus magyardogoljon meg a szomszed tehene” hozzaallas, amit annyira ruhellek! Masfelol viszont egyetertenek vele! Persze beszelhetunk rola, hogy a vallalkozasoknak tul sok tehert kell fizetni, es ezert a beka segge alatt vannak a fizetesek, es a kisvallalkozok alig tudjak osszekaparni a betevot. Csakhogy a kepzesi hozzajarulas dramai lecsokkentese, vagy megszuntetese egy feltetelhez van kotve (tetszik/nem tetszik): ugy hivjak, tandij!

Sajnos ezt egyetlen egyetemi/foiskolai hallgato sem erti meg egeszen addig, mig ki nem kerul a munkaero piacra! Csak akkor mar nehogy keso legyen!

Blogged with the Flock Browser