Bolcselkedo nap

Ragaszkodj az almaidhoz, mert ha az almok meghalnak, az elet csak egy torott szarnyu madar marad, ami nem tud felszallni a fellegekbe!

Ismeretlen szerzo

Fenti idezetet mar nem tudom, hol hallottam, de elegge megfogott ahhoz, hogy ha a forras nincs is meg, maga a mondat megmaradjon. Valoszinu valamilyen ZS-kategorias drama volt, de ezert erdemes neha ilyen filmeket is nezni! Rengeteg bolcsesseg talalhato sokszor elbujtatva a sorok kozott.

A mai masik idezet celszemelye szerintem tudja, hogy neki szol:

Az embereknek nem ugyanazt jelentik a csillagaik. Akik úton járnak, azoknak vezetőül szolgálnak a csillagok. Másoknak nem egyebek csöppnyi kis fényeknél. Ismét mások, a tudósok számára problémák. Az üzletemberem szemében aranyból voltak. A csillagok viszont mind-mind hallgatnak. De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak. (…) Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak! (…) S ha majd megvigasztalódtál (mert végül is mindig megvigasztalódik az ember), örülni fogsz neki, hogy megismerkedtél velem. Mindig is a barátom leszel.

Antoine de Saint-Exupery

Ne gondold, hogy az elet nem er semmit, azert, mert neha nem sikerul valami! Az eletben mindig az ujrakezdes a legszebb. Amikor felkelsz, es azt tudod mondani, nem erdekelnek azok, akik hatraltatnak, de oszinten figyelsz azokra, akik elore viszik a sorsodat. Mindenkinek kell egy barat, akinek elmondhatja, ami a szivet nyomja! Mindenkinek kell idonkent egy oleles, egy megerto mosoly, ami tobbet jelent ezer draga penzert vett ajandeknal is. Ezek neha a legvaratlanabb helyrol jonnek. Onnan, ahonnan nem is szamitanal ra.

Ez a szep az eletben. Ahogy Forrest Gump olyan egyszeruen megfogalmazta a bon-bon hasonlattal: az ember soha nem tudhatja, mit hoz a holnap. Csodak pedig vannak. A csoda azonban bennunk rejlik. Bennunk, es a baratainkban!