Szabó Ervin

Egyesek rendkívül szánalmasak. Például akik most jöttek rá, hogy Szabó Ervin kommunista nézeteket vallott, és ezért most nagyon gyorsan át akarják keresztelni a könyvtárat.

Na most fiúk, egy dolgot tisztázzunk már: teljesen biztos vagyok benne, hogy velem ellentétben ti nem olvastátok a kommunista kiálltványt. Ha olvastátok volna, és bele tudnátok élni magatokat Szabó Ervin korába, akkor megértenétek, miért mondom ezt. Rendkívül sok hasonlóság van a kommunista kiálltvány, és a manapság jobboldalinak csúfolt program között. Csak szólok, hogy Marx és Engels nézete nem a Bajnai-féle gazdaságpolitika korai változata volt.

Marx és Engels a multinaciolnális cégek, és a nagy pénzemberek ellen volt. Ismerős? Ja, igen, mintha a Jobbiknak is lett volna a közelmúltban ilyen jellegű kommunikációja. Űzzük ki a multikat, és támogassok a kisvállalkozókat. Tudjátok, ez a demagógia, amiben egyébként az a vicces, hogy van multinál dolgozó jobbikra szavazó ismerősöm is, amit nem tudom, hogyan kívánja ezt fejben összeegyeztetni, de biztosan megy neki.

A következő mi lesz? A Szécheyi fürdőt nevezzük át, mert rájövünk, hogy Széchenyi balos volt?

Maradjunk annyiban, hogy szánalmasak vagytok. A Szabó Ervin könyvtár maradjon csak úgy, ahogy van. Felesleges megváltoztatni a nevét! Felesleges, és ostoba!

Tags: , ,