*Maker

Ezer plusz egyedik gém-mékör-pro szoftverbe botlottam a kölcsönzőben, és elgondolkoztam…

Szóval hajtott egy időben a kíváncsiság, hogy mik is ezek, mire jók, miért jók… Aztán mindig rájöttem, hogy nem jók. Első ilyen tapasztalatom a Klik&Play-jel volt, amit még az Artisjus előtti időkben, amikor a jogvédelem még a kisemberről szólt, és senki nem tudta, mi az a kalóz-cédé (pontosabban tudta, de egy kezemen meg tudnám számolni, hány ismerősöm volt, akinek jogtiszta szoftverei voltak, cégeket is beleértve [egysem]) nyócezerér másolt le egy ismerős. Igen, ez az a kor, amikor a mikroszoft 95 (© Vágási) elterjedt. A hőskor, amikor a legtöbb gépen még DOS futkosott, és a legkirályabb grafikával rendelkező autós játék a Stunts volt.

De elkalandoztam…. (hmmm, szép idők voltak 🙂)

Szóval istencsászár játékokat csináltunk vele. Ekkor készült a nevem forrása, a Gerzson közmalac megmentése, amit a PC Guru Ti küldtétek rovatába is betuszkoltunk. A malacnak én adtam a nevet, aztán egyre többen kezdtek el Gerzsonnak szólítani, végül úgy maradtam.

A legjobb élmény ezzel kapcsolatban az volt, amikor Syng mellettem ült operációs rendszerek órán (vagy adatbáziskezelésen? egy hülyeség) és megkérdezte a gerzson belépő nevet látva, hogy Gerzson közmalac megmentését ismered? Persze – mondtam – én csináltam. DEEE KIRÁÁÁLY!!! – és ezzel le volt rendezve, hogy a következő cigiszünet arról szóljon, hogy ők anno a koliban mekkora Gerzson közmalac partikat rendeztek.

Szóval jó. Valahol ez vitt rá engem, hogy fejlesztő legyek. Mert többet akartam. Sokkal többet. A Klik&Play adta szűk keretet pillanatok alatt kinőttem. Most ott tartok, hogy van egy hobbi-projekt, van hozzá SVN szerver is, már csak csinálgatni kéne. Őszintén szólva meglehet, hogy csak ez választ el attól, hogy hivatásos játékfejlesztő legyek. Én élvezném… Végülis ezért tanultam a kezdetektől fogva.

Tags: , ,