Apache + PHP + MySQL

Melóznék, ha az említett hármas úgy általánosságban hagyná! Előszöris az 5.1 (jelenleg Beta) MySQL-t kellett felszenvedni az Ubuntura (közben nem ritkán jelent meg a fejemben az inkább másik disztró kellett volna gondolatsor), amikor végre sikerül, akkor kiderül, hogy az Apache-PHP képtelen csatlakozni hozzá a socketen keresztül. Na jó, tgyurci felküzdi nekem, hogy működjön, ám elkövetek egy hibát: újra kell indítani, mert a hibernálás után az X (se kép, se hang) megáll, és nem mozdul. Na jó, ám ezek után a MySQL megint nem csatlakozik, annak ellenére, hogy a my.cnf be van állítva a megfelelő socketre, annak ellenére, hogy minden modul működik, ő azt mondja, hogy márpedig NEM! Agresszív kismalac!

Reboot, windows, apache+php+mysql letölt, telepít, jajj, de jó, majdnem sikerül mindent beállítani, már csak az apacson a mod_rewrite.so betöltése, és a megfelelő konfig beállítása van hátra, és minden tökéletes… gondolnám én. Mivel a megfelelő sorok beírása után az apache nem indul újra. Még normál hibaüzenettel sem ajándékoz meg, csak azt mondja, nem sikerült.

Erre vörös fejjel, berúgás erős szándékával leállítom a gépet. Újraindítok, és elhatározom, ha hétfőig folyamatosan a google előtt kell ülnöm, akkor is belövöm a linuxos mysql-t. Azért egy próbát teszek, hogy működik-e, és az oldal probléma nélkül bejön!

Aki ezek után nem követne el harakirit, annak kötélből vanak az idegei! Nekem nem. Most félek a laptopot újra indítani! Pedig a Feistyvel nem kizárt, hogy szükség lesz rá…