Music player wishlist

A következőkben két dologra van esély. Vagy azt írom le, mi az, amit szeretnék az ideális zenelejátszóba, vagy azt, hogy mennyire vagyok hülye, hogy eddig nem vettem észre, mert elképzelhető, hogy ez már megvan. Szóval alapnak a Rhytmboxot veszem, mert mostanában azzal szenvedek.

Tehát mik azok a funkciók, amit ilyen-olyan okból kifolyólag hiányolok például a Rhytmboxból:

  • Ritkán játszott számok – ez az egyik legidegesítőbb általában. Úgy veszem észre, hogy a véletlenszerű választásnál valahogy mindig prioritást kapnak a leggyakrabban játszott számok – gondolva arra, hogy a júzer biztos ezt szereti, tehát kicsit gyakrabban akarja hallani. Mivel általában a zenehallgatás kevés kivételtől eltekintve nálam 1-2 óra hosszánál nem tart tovább egyhuzamban, ezért valahogy egy idő után mindig kijön, hogy van 20 szám, amit szinte mindig játszik, és a többit szinte soha. Ez az elcseszett funkció az, ami miatt máig(!) van olyan tankcsapda szám például a punk & roll lemezről, amit még nem hallottam.
  • Indexelés szabályozása – Valahogy nem tudtam még kikapcsolni, hogy adott könyvtárakat ne vegyen figyelembe amikor keresi az új zenéket. Például egy Babylon 5 szinkron hangsávot a francér kell beindexelni? Mi lenne, ha csak a ~/Zene könyvtárat nézné? Olyan nehéz megoldani?

Tags: , , ,

3 Responses to Music player wishlist

  1. gabek says:

    amarok…?

  2. gerzsonka says:

    GNOME-ot használok, amarokot feltettem, de problémásnak tűnik.Azért még megnézem, szenvedek vele, hátha…

  3. gabek says:

    Vágom, de tudja amit kell. Én pillanatnyilag ide-oda ugrálok a Gnome és a Kde4 között, és sajnos könnyen lehet Kde 3.5 a vége… (vagy Windows, ha WoW addict leszek 😉 :P) Valamiért mindkettő bugzik. A Gnome jóval kevesebbet, de cserébe nem olyan jók a programjai (gnome-commander vs. krusader, tilda/stjerm vs. yakuake, amarok vs. akármi, stb…).

Comments are closed.